Hoppa till huvudinnehållet

Hammarlunden i riksfinal – tävlar om 20 000 kronor

Publicerad:
På torsdag är det stor riksfinal i Teknikåttan. Bland de tio finalisterna återfinns klass 8A från Hammarlunden på Hammarö. Foto: TEKNISKA MUSEET

Cirka 20 000 åttondeklassare kände sig kallade.

Nu återstår 300 elever fördelade på tio skolklasser.

Bland dem klass 8A från Hammarlundens skola på Hammarö.

På torsdag är det stor final i Teknikåttan på Tekniska museet i Stockholm. Tävlingen, som såg dagens ljus 1993 vid Linköpings tekniska högskola, fyller 30 år.

– Tekniska har sedan många år ett gediget skolengagemang. Därför känns det roligt att få samarbeta med Teknikåttan. Vi drivs av den gemensamma ambitionen att få fler unga att upptäcka glädjen i teknik och naturvetenskap samtidigt som kreativitet och problemlösarförmåga stimuleras, säger Maria Olsson, avdelningschef för lärande på Tekniska museet i ett pressmeddelande.

Hammarlunden 8A är en av tio klasser som kämpar om äran och ett förstapris på 20 000 kronor. Hammarlunden kvalificerade sig för riksfinalen genom att vinna regionfinalen i regi av Karlstads universitet. Det är de tio regionvinnarna som möts på torsdag.

– Att samverka för att engagera och motivera unga till lärande är en hedersam samhällsinsats. Jag tror att lärosätena kommer att behöva spela en större roll i grundskolan i framtiden om vi vill att fler ska hitta till tekniska utbildningar, säger Dorotea Blank, nationell projektledare för Teknikåttan, i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

GrundskolanHammarlundenKarlstads universitetLinköpingNaturvetenskapSkola och utbildningStockholmTeknikTeknik och vetenskapTeknikåttanTekniska museetUtbildning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.