Färjestad värvar kanadensisk back – tränaren förlänger: ”Vågar hålla i pucken”

Publicerad:
Alexa McMillan är Färjestads senaste tillskott. Foto: Färjestad BK

Färjestad värvar en kanadensisk SDHL-back som närmast kommer från Modo. 24-årige Alexa McMillan gör därmed sin andra säsong i Sverige.

Dessutom förlänger tränaren Silje Holös sitt avtal.

– Det ska bli riktigt kul att få representera Färjestad och försöka hjälpa laget och klubben att ta steget upp i SDHL, säger McMillan till klubbens sajt.

Lagbygget fortsätter Färjestad som efter ett misslyckat kval tar nytt sikte mot SDHL. Under tisdagen presenterade klubben värvningen av Alexa McMillan. McMillan inledde fjolåret i krisklubben Göteborg men lämnade efter 13 spelade matcher.

Ny klubbadress blev då Modo och hon noterades för 21 grundseriematcher och en slutspelsmatch.

Ursprungligen kommer hon från Edmonton.

– Jag känner också att jag kommer att få en bra möjlighet att utvecklas som spelare, samt att utmana mina nya lagkamrater att ta ytterligare steg i deras utveckling. Jag ser fram emot att komma tillbaka till Sverige och nu få lära känna Karlstad som stad, säger hon.

Sportchefen Emma Murén berättar om klubbens senaste värvning.

– Alexa är en duktig tvåvägsback som vågar hålla i pucken och ta den framåt. Hon ser spelet väldigt bra och levererar bra pass till sina medspelare. Sen hon har en hel SDHL-säsong bakom sig och vet vilken nivå vi måste ligga på för att ta klivet upp.

Att få in mer SDHL-rutin i laget ser hon som en nyckel i att bli framgångsrika kommande vår. När SDHL-kvalet ska avgöras.

– Det blev tydligt förra säsongen när vi fick in spelare med rutin från SDHL, hela laget höjer sig och det är ett måste om vi ska nå vårt mål.

Klart är även att Silje Holös fortsätter som tränare och kommande säsong blir hennes tredje på posten.

– Silje Holös är som många andra långt ifrån klar med Färjestad. Hon har byggt upp och kommit långt med Färjestad Dam. Hon har mycket över att ge till laget och det var självklart att ha henne kvar som huvudtränare.

Silje Holös förlänger med Färjestad.
Silje Holös förlänger med Färjestad. Foto: Tommy Andersson

Holös:

– Vi har mycket spännande på gång i laget och det känns väldigt kul att få förtroendet en säsong till i Färjestadsbåset, säger Holös som under sina två säsonger fått se sitt lag ta kliv både på och utanför isen.

Silje Holös bygger upp damlaget – så ska Färjestad bli ännu bättreFBK-duon förlänger: ”Mitt hjärta har alltid slagit för Färjestad”Nyckelspelaren förlänger – första nyförvärvet klart: ”En spelartyp vi saknat”

Artikeltaggar

Färjestad BK DamIshockeySilje Holös

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare