Därför bryter Crusaders med amerikanska importen – så ska ersättaren värvas

Publicerad:
Dante Vandeven har spelar sin sista match för Crusaders. Foto: Lisa Olaison

Carlstad Crusaders bryter med amerikanska importen Dante Vandeven.

Nu pågår en intensiv jakt på en ersättare – men man är fortsatt fast besluten att satsa vidare på unge värmlänningen Albin Forsman som QB.

– Han behöver erfarenhet, och då måste vi ge den till honom, säger klubbchefen Rikard Borg.

Dante Vandeven har haft en efterhängsen belastningsskada som inte velat ge med sig.

– Han har spelat med smärta i två matcher. Till slut kom vi till en punkt där det inte höll längre, säger Borg.

Med endast sex veckor kvar av säsongen är tiden knapp.

– Nu skulle Dante behöva vila i två veckor och därefter skulle det tas ett nytt beslut. Då valde vi att istället bryta kontraktet så han åker hem till USA.

Tiden är även en faktor kring att ta in en ersättare.

– Regelverket i Superserien innebär att man måste spela en match i grundserien för att få spela i slutspelet. Det kan tyckas fånigt, men jag tycker ändå det är en sund serie så det inte helt plötsligt dyker upp nya spelare i slutspelet.

”Måste ha en backup”

Men Carlstad Crusaders är fast beslutna att få in en ersättare till Vandeven så snart som möjligt.

– Vi hoppas ha det klart så snart som möjligt. Vi för diskussioner med två-tre killar, men det är mycket som ska klaffa med jobb och så vidare för att de ska vara redo att sticka.

Vad är det för spelare ni söker?

– Vi känner att vi vill fortsätta ge Albin (Forsman) förtroendet som quarterback. I synnerhet efter matchen i lördags där han var fantastisk. Men vi måste ha en spelare som kan vara backup till Albin om något skulle hända.

En mångsidig spelare är med andra ord det Borg och Crusaders vill hitta.

– En som kan spela runningback, reciever på både insidan och utsidan och kanske även returnera avsparkar. Plus då att vi vill att han ska ha erfarenhet av att spela quarterback.

Är det som vanligt klubbarnas marknad när det kommer till amerikanska importer?

– När det kommer till att hitta en snabb spelare är det så, då finns det 13 på dussinet. Men när man vill ha en med erfarenhet av att spela QB smalnar det av lite. Men väldigt många av de som blir duktiga har ändå spelat quarterback på high school, där sätter de flesta sin bästa atlet.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad CrusadersRikard BorgSuperserien herrUSA

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare