Avslöjar: Skoghalls nya värvningskupp – kan sno poängdrottningen från Karlstad IBF

Publicerad:
Linnéa Wallgren kan lägga av med innebandyn efter succésäsongen. Foto: Tommy Andersson

Hon gjorde sin poängbästa SSL-säsong i karriären, trots att Karlstad IBF länge var ett bottenlag.

Nu tvekar Linnéa Wallgren om att fortsätta sin innebandysatsning.

– Mycket handlar om motivationen, säger den värmländska forwarden som uppvaktats av bland annat Skoghalls IBK.

Karlstad har räknat bort landslagsforwarden – men poängstark duo är på väg inAvslöjar: De kan snuva Karlstad IBF på forwardsstjärnan

42 (33+9) poäng på 26 matcher blev facit på Linnéa Wallgren den gångna säsongen i ett Karlstad som missade slutspel och länge riskerade att åka ur SSL.

Grumsprodukten flyttade hem till Värmland för två år sedan efter fem raka säsonger i Endre där hon som bäst nådde en semifinal med Gotlandslaget.

I KIBF har Wallgren varit en av klubben stora fixstjärnor den gångna säsongen slog hon sitt egna poängrekord i SSL och dessutom vann Karlstads interna poängliga.

Men trots det tvekar nu 28-åringen om en fortsättning inom innebandyn.

– Jag har inte bestämt mig för hur ja ska göra ännu, det är framförallt motivationen som jag behöver hitta innan jag eventuellt spelar någonstans. Just nu är det där som problemet ligger, säger Wallgren och förklarar vidare:

– Jag har haft bra samtal med Torbjörn i sportgruppen men för egen del behöver jag hitta glädjen att köra. Jag har spelat 13 år på högsta nivån så det har varit väldigt många somrar som försvunnit där jag kanske har velat göra något annat än att träna fys.

”Fått ett bra intryck”

Wallgren har medan hon varit kontraktslös tränat på egen hand och dessutom har hon träffat Karlstads nya tränartrio bestående av Thobias Olsson, Marcus Olofsson och Kjell-Owe Pettersson.

– Jag fick ett bra intryck. Det känns som att de har en bra plan för hur de vill köra och förändra. Jag tror det kan bli bra, det var skönt att se ett ansikte på de som ska leda laget och vad deras tankar är.

Kan hamn i allsvenskan

Linnéa Wallgrens val står dock inte mellan Karlstad IBF eller att lägga klubban på hyllan.

VF-sporten kan avslöja att den värmländska stjärnan uppvaktats av flera lag, både i SSL och i allsvenskan. Ett av lagen, det är Skoghalls IBK som även jagar Frida Swahn.

Linnéa Wallgren bekräftar för VF-sporten att Hammarölaget tagit kontakt med henne och att intresset är ömsesidigt.

– Det är klart att det lockar att få vara med på en resa att ta ett lag upp i SSL. Man märker hur kul de har som grupp och dessutom känner jag många av spelarna där, det är ett härligt tävlingsgäng men vi får helt enkelt se vad som händer.

”Inte sugen att flytta”

Karlstad och Skoghall lär vara de hetaste alternativen för Wallgren som inte känner någon större lust till att flytta.

– Jag har haft kontakt med lite andra klubbar och tagit det i beaktning, men med tanke på att jag nyligen flyttade hem igen så ska det kanske mycket till att jag rör mig bort från Värmland igen.

– Hade det däremot varit en guldkandidat som fanns på bordet kanske jag hade tänkt annorlunda, att vinna SM-guld är något jag alltid velat göra men jag tror nog att det racet är slut tyvärr. Men jag har ändå fått med mig väldigt mycket från min karriär, den är jag stolt över.

Artikeltaggar

Frida SwahnInnebandyKarlstad IBF DamLinnea WallgrenSkoghalls IBK DamSSL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare