Hoppa till huvudinnehållet

Världsstjärnan på besök i Värmland: ”Gör gärna detta oftare”

Publicerad:
Stefan Olsson besöker Karlstad för att inspirera fler till att börja med rullstolstennis.
Stefan Olsson besöker Karlstad för att inspirera fler till att börja med rullstolstennis. Foto: Karlstads Tennisklubb

Karlstads Tennisklubb arrangerar en prova-på-dag, i hopp om att få fler spelare till sporten.

Ett dragplåster: Dubbla guldmedaljören i Paralympics, Stefan Olsson.

Han har ett guld från sommarspelen i London 2012 och ett silver från Peking 2008, båda i dubbel.

Stefan Olsson har de senaste dagarna varit på besök i Karlstad för att inspirera och locka fler spelare till rullstolstennis.

Den svenske världsstjärnan har förutom sina två medaljer från Paralympics även vunnit US Open och Wimbledon i dubbel och dessutom har han två singelvinster i Wimbledon från 2017 och 2018.

Olsson har efter att han lagt elitkarriären på hyllan använt sin rutin och status för att locka andra till sporten – och nu är han på besök i Karlstad för att lära klubbverksamheten, tillsammans med Svenska Tennisförbundet, hur just rullstolstennis fungerar.

”Tidigare ska klubben, förbundet och Stefan diskutera om allas rätt till funktion, speciellt vad tennis kan erbjuda inom parasport. Vi bjöd in till prova-på-dag med rullstolstennis i söndags, där fyra deltagare kom trots strålande sol ute”, skriver Karlstads Tennisklubb i ett pressmeddelande.

Deltagarna uppskattade att få spela tillsammans med en före detta världsspelare.
Deltagarna uppskattade att få spela tillsammans med en före detta världsspelare. Foto: Karlstads Tennisklubb

Vill bli fler

Den värmländska klubben vill att verksamheten ska bli större med fler utövare och fler tränare.

En av Karlstads tränare, Eskil Haak Byström, har varit ledare för rullstolstennisen i tre år där man tränar två gånger i veckan.

– Jättekul, detta skulle jag gärna göra oftare men då behöver det bli mera möjliga träningstider, säger Lena Käld Palmer som är ordförande i Parasport Värmland och gammal rullstolsbasketspelare.

”Alla är välkomna”

Karlstads TK skriver vidare i sitt pressmeddelande att Stefan Olssons intåg uppskattades av de aktiva som tog åt sig av tipsen.

Med från tennisklubbens styrelse var också Bosse Dalmo, han passade på att spela i en av specialrullstolarna som klubben har.

– Alla är välkomna att vara med och spela hos oss, oavsett finner vi möjligheten att spela tillsammans stående som sittandes, säger Eskil Hakk Byström.

Artikeltaggar

Tennis

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.