Säkra framtiden för komvux

Publicerad:
Insändarskribenten är kritisk till förslaget om att lägga ner vuxenutbildningen i Filipstad. Foto: Göran Persson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Funderar på det här med handling och konsekvens.

Om jag slänger mina byxor så kommer genitalierna förmodligen att krympa av kylan. Jag behöver alltså göra något åt mitt ogenomtänkta beslut att slänga byxorna. Jag får alltså köpa ett par nya. Det hela ter sig ganska meningslöst och det bästa hade ju varit att helt enkelt behålla byxorna från första början.

Samma sak händer om jag lägger ned vuxenutbildningen. Då måste jag köpa den från annat håll eftersom det finns lagkrav på att ha den. Skillnaden mot byxlösheten blir att kommunen har skrämt bort erfaren och behörig personal i processen. Vi pratar alltså om Filipstad. Kommunen som redan innan har lägst lärarbehörighet i hela Värmland bland de absolut lägsta i hela landet.

Byxor kan man alltid köpa nya, kanske till och med med bättre kvalitet.

Lärare är svårare att rekrytera, speciellt yrkeslärare.

Kommunledningen lär därmed stå med rumpan bar om något år och fundera på varför det drar så kallt.

Orolig kommuninvånare

Artikeltaggar

FilipstadLärareSkola och utbildningVärmlands länVuxenutbildningen

Läs vidare