Hoppa till huvudinnehållet

Rektorerna på plats på skolan – mamman: "Barnen är rädda och vi är förbannade"

Publicerad:
Foto: HP Skoglund

I onsdags meddelade Internationella engelska skolan att skolan i Karlstad ska utredas, efter den skarpa kritik som riktats mot dem den senaste veckan.

En lättnad, kände föräldrar som VF var i kontakt med. Men på måndagsmorgonen släppte den känslan när rektorn och vice rektorn var på plats igen.

– Det övergår vårt förstånd, säger en mamma till en elev på skolan.

Rektorn och vice rektorn, som har fått mest kritik, var inte på plats på skolan när utredningsbeskedet kom i onsdags. En familj som VF har varit i kontakt med firade på onsdagskvällen och berättade att de fick en känsla av upprättelse i och med utredningen.

Men på måndagsmorgonen var ledningen på plats igen, varpå starka reaktioner väcktes bland föräldrar och elever.

– Det känns jättejobbigt att de är på plats för att jag och många med mig hade fått uppfattningen att de inte skulle vara det, säger en mamma och fortsätter:

– Det övergår vårt förstånd att de ens vill vara där.

Huvudmannen svarar inte

Under hela förmiddagen har VF försökt att nå IES vd, vice vd och presschef för att fråga om hur utredningen går och hur man resonerar kring rektorernas närvaro.

Presschef Lars Anders Johansson är den enda som har återkopplat – men bara på sms:

– Utredningen pågår. Det är nu tre viktiga veckor kvar av terminen. Skolans och skolledningens fokus måste vara att avsluta skolåret på bästa sätt för alla elever, skriver han i sms:et.

Men mamman som VF pratat med menar att detta snarare känns som det sämsta för eleverna.

– Många barn är livrädda över att de är tillbaka och de har ingen på skolan att vända sig till, som inte är med i den här klicken.

– Barnen är rädda och vi är förbannade.

När Lars Anders Johansson får frågan om det verkligen är det bästa att de som är föremål för en utredning är på plats på skolan svarar han inte.

LÄS OCKSÅ:

Anställd på Engelska skolan misstänks ha filmat elever i smyg – och spridit filmernaHella, 15, varnade för mannen – men skolan sa att hon ljög: ”De utsatte ännu yngre barn”Skolan hävdar att polisen bad dem tiga – uppgifterna dementeras: ”Känner inte igen”Efter kritiken: Engelska skolans ledning ska utredas av extern part

Artikeltaggar

BarnIESKarlstadLars Anders JohanssonSkola och utbildningSkolskandalenUtredningar

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.