Hoppa till huvudinnehållet

Lämnar SHL-klubben – klar för spel i nykomlingen

Publicerad:
Jesper Kandergård spelar i Hockeyallsvenskan kommande säsong.
Jesper Kandergård spelar i Hockeyallsvenskan kommande säsong. Foto: OLA WESTERBERG

Arvikafostrade Jesper Kandergård lämnar SHL-klubben Leksand efter 108 SHL-matcher.

Nu väntar spel i Hockeyallsvenskan för värmlänningen.

Kandergård debuterade för Leksand i SHL säsongen 19/20 och efter det fick han ytterligare tre säsonger i SHL. Efter säsongen kommunicerade Leksand att Kandergård var en av dem som nu lämnar klubben.

Han var under tolv matcher utlånad till Tingsryd under säsongen som gick och nu väntar en permanent flytt till ligan. Nykomlingen Nybro hintade på sina sociala medier under måndagen att det skulle presenteras ett nyförvärv på tisdagen.

Så blev det också. Värmlänningen Jesper Kandergård väljer spel i Nybro kommande säsong.

– Jag har fått en bra bild av Nybro och hade också ett bra snack med Tommy (Samuelsson) som gav klarhet i Nybros vision och ambitioner, som matchade mina egna förväntningar och mål. Jag ser fram emot hösten och vinterns utmaningar, säger Kandergård till klubbens sajt.

I Nybrolaget som tog klivet upp fanns flera värmlänningar som Erik Lindström, Anton Brandhammar och Jonas Nyman. Men än så länge har ingen av dem förlängt sitt kontrakt med klubben.

– Vi tror väldigt mycket på Jesper, han har ett driv att ta sig tillbaka till SHL snabbt vilket även kommer hjälpa vårt lag i vinter. Han jobbar stenhårt på såväl träning som match och vi tror att han kan blomma ut ordentligt. Det är något av en oslipad diamant, säger sportchefen Rasmus Aro.

Artikeltaggar

IshockeyJesper Kandergård

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.