Kritiserade vicerektorn på Engelska skolan blir ansvarig för elevhälsan

Publicerad:
Internationella engelska skolan i Karlstad. Foto: HP Skoglund

Kritik har riktats mot Engelska skolans ledning för att de inte lyssnade på elevernas varningar gällande den barnporrmisstänkte mannen.

Föräldrar och elever VF har pratat med har väntat och hoppats på att ledningen ska avgå, men under kvällen kom ett helt annat beslut från skolan: vicerektorn ska bli ansvarig för elevhälsan.

Ett meddelande skickades under kvällen ut till vårdnadshavarna på Engelska skolan i Karlstad. Meddelandet är signerat rektor Brian Tucek och han skriver bland annat huvudkontoret har inlett en utredning av skolans rutiner och processer som han ”välkomnar och hoppas kommer att ytterligare utveckla skolan och organisationen som helhet”.

Sedan skriver han att vicerektorn på skolan, som har fått kritik för att inte ha tagit barnens rop på hjälp på allvar, ska bli Student care manager. Tjänstbytet ska inte ha något med rådande situation att göra.

– Hon står alltid på fel sida. Alltid ”jag tar skolans sida”, skriver en av skolans elever.

På skolans hemsida skriver man så här om deras Student care team:

”Vi har både en förebyggande och åtgärdande uppdrag som omfattar såväl de medicinska, psykologiska, psykosociala samt specialpedagogiska insatserna. Elevhälsans personal deltar i skolans Student Care Team och samarbetar med övrig skolpersonal samt även med externa aktörer som till exempel landsting och socialtjänst.”

Artikeltaggar

Brian TucekBrott, lag och rättKarlstadOrganisationerSkola och utbildningSkolskandalenStudentenStudenterUtredningar

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare