Hoppa till huvudinnehållet

Försvarsmakten har inga synpunkter på omstridd vindpark

Publicerad:
Försvarsmakten har inga synpunkter på att Fortum vill bygga en vindkraftspark strax utanför Segmon. Genrebild.
Försvarsmakten har inga synpunkter på att Fortum vill bygga en vindkraftspark strax utanför Segmon. Genrebild. Foto: Håkan Strandman

Försvarsmakten har inget att erinra mot ”Vindkraftprojekt Borgvik”.

Det framgår av samrådsyttrandet där de skriver:

”Försvarsmakten bedömer att föreslagen åtgärd inte innebär risk för påtaglig skada på riksintresse eller område av betydelse för totalförsvarets militära del”.

Det är Fortum som planerar för en vindkraftspark strax utanför Segmon. Tanken är att bygga en park med upp till 23 turbiner som kan bli 250 till 300 meter höga.

Fortums planer har som VF skrivit om fått kritik från närboende. Men någon draghjälp i protestplanerna verkar de närboende inte få av Försvarsmakten som skriver i sitt samrådsyttrande att de inte har några synpunkter på parken. Vissa förbehåll finns:

”Bedömningen gäller bara för angivet område, antal vindkraftverk och höjder. Utökas området i någon riktning mer än 30 meter alternativt om totalhöjden ändras måste Försvarsmakten få in en ny remiss för att göra en ny bedömning.”

Företag vill satsa två miljarder på en vindpark utanför SegmonProtester mot vindkraft ökar i styrka – SD vill ha dubbla folkomröstningarOrtsbor i protest mot vindpark: ”Hamnar rakt över sjön från vår camping”

Artikeltaggar

ÅtgärderBorgvikFörsvarsmaktenFortumMilitärSamhälleSegmon

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.