Forshagas osannolika svit – trotsar skrockfulle tränarens ord: ”Ställer ut skorna”

Publicerad:
Johan Meijer springer och springer, matcherna i ända. Foto: Roger Häggstad

Forshaga har inte en enda förlust i seriespel – på 590 dagar.

Nu väntar toppmöte mot Hertzöga, och chans att nå 600.

– Nu satte du lite press på oss – 600 hade varit mäktigt, säger Johan Meijer som slår hål på myten att det är svårt att likt han spela innermittfältare.

Förlust borta mot Ämtervik den 30 oktober 2021. Det är den senaste gången som Forshaga lämnade en match i Värmlandsfyran som förlorare.

2022 gick man obesegrat genom serien, men otroligt nog utan att gå upp. Andraplatsen man hamnade på innebar kval till trean, men två förluster där och man blev kvar i högsta, värmländska distriktsserien.

Som storfavorit.

Och 2023 har inletts som 2022 höll på.

Kryss i premiären mot Arvika, men därefter fem raka vinster och upp i serieledning efter 2–1 i toppmötet mot Karlskoga SK helgen som gick.

– Det bästa laget vi mött i år. Visst, Arvika kryssade vi mot men det var en dålig prestation av oss. Karlskoga utmanade på ett annat sätt, säger 34-årige Johan Meijer.

”Retar” tränaren

En toppmatch avklarad.

En ny som väntar, det i form av nya tvåan Hertzöga som har fem vinster och en förlust.

– Vi åker dit för att vinna. Funderar inte så mycket över det. Vi har en tränare som är väldigt skrockfull – han vill hålla god ton mot fotbollsgudarna och pratar hela tiden om ödmjukhet, om att ”första förlusten kommer snart”...

Men skrockfullheten hos tränare Ola Andrésen, tidigare i just Hertzöga, har fått omvänd effekt bland spelarna.

– Vi säger till Ola att ”nej, det är bara att gå ut och ställa ut skorna”, skrattar Meijer och lägger till:

– Jag hör ju nu att det inte låter så ödmjukt. Men vi har gjort det till en rolig grej. Alla lag vill ju redan slå oss så sjukt mycket, jag tror inte det spelar någon roll vad vi säger.

Blivit säkra på vinst

594 dagar utan förlust i seriespel har Forshaga på lördag när Hertzögamatchen spelas. Vinst där och man kommer passera 600.

– 600 hade varit mäktigt, det ska jag inte sticka under stolen med.

Varför har ni inte förlorat på så lång tid?

– Vi tjatar ju hela tiden om att vi är ett så gôtt gäng, men det räcker ju inte. Det finns massa goa gäng i andra lag som förlorat fler än noll matcher på snart 600 dagar. Men hos oss tror jag ändå det är grunden – det tillsammans med att vi har många fina fotbollsspelare, att vi har mycket spets i laget.

Pannbandsprydde William Oberg kutar förbi en västprydd Karlskogaspelare i helgens vinstmatch.
Pannbandsprydde William Oberg kutar förbi en västprydd Karlskogaspelare i helgens vinstmatch. Foto: Roger Häggstad

Meijer lägger till:

– Och såklart att det blivit psykologiskt. Vi har en jäkla go känsla när vi går ut till match, vi känner oss nästan oslagbara, säger Meijer som är en viktig bricka i det som innermittfältare.

Håller du med om att innermitt är planens svåraste position?

– Nja, jag tror inte det... Rent logiskt blir väl den egna positionen enklast.

Men högerback måste ju vara enklast?

– Nej! Det är ju skitsvårt att vara ute på kanten. Då vet jag inte var jag ska springa. Ola försöker säga till mig vad jag ska göra, men jag är ju som en Klassfotbollsspelare. Springer överallt där bollen är...

– Du hör ju, det är inte speciellt svårt, skrattar Meijer.

Artikeltaggar

Division 4 VärmlandForshagaForshaga IF FotbollFotbollHertzöga BKKarlskogaKarlskoga SKOla Andrésen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare