Hoppa till huvudinnehållet

Bryter kontraktet med Degerfors: ”Är välkommen som vice sportchef”

Publicerad:
Sean Sabetkar lämnar Degerfors efter lite mer än två säsong i klubben.
Sean Sabetkar lämnar Degerfors efter lite mer än två säsong i klubben. Foto: JOHAN BERNSTRÖM

Degerfors och mittbacksprofilen Sean Sabetkar går skilda vägar.

Torsdagens hemmamatch mot Hammarby blir hans sista i den rödvita tröjan.

– Allting som har en början har ett slut, kommenterar Sabetkar som ser ut att fortsätta sin karriär i Asien.

Ekonomiskt rustade för sommarvärvningar: ”Vi har en beredskap för det”Salmon satte avgörandet mot gamla klubben: ”Byggt det till en hemmaborg”Känslosam matchhjälte efter allsvenska debuten: ”Väldigt mycket känslor”

Enligt bruksklubben var det ett ömsesidigt val att avsluta samarbetet.

Speltiden denna säsong har inte blivit vad Sean Sabetkar önskat, 28-åringen har inlett samtliga matcher på bänken och hoppat in i fem av dem.

Hans kontrakt sträcker sig säsongen ut, men på torsdag hemma mot Hammarby gör Sabetkar sin sista match i Degerforströjan.

I ett öppet brev till klubbens hemsida skriver han så här:

”Allting som har en början har ett slut. Det finns många jag vill tacka så jag ska försöka hålla det kort. Först och främst vill jag tacka Patrik Werner och hela tränarstaben som valde att tro på mig och ge mig möjligheten att spela fotboll på den högsta nivån i Sverige – något som varit en dröm sedan barnsben.

Tack till medicinska teamet med Natalie i spetsen – Natalie, du är facit. Sedan vill jag tacka mina lagkamrater som förgyllt varenda dag senaste åren – jag uppskattar er alla”, säger Sabetkar och fortsätter:

”Jag vill även tacka er supportrar som stöttat och rest land och rike för att tillsammans plocka poäng. Även ett stort tack till er alla som personligen skrivit till mig under åren både när det gått bra och mindre bra – ni vet vilka ni är.

Det finns också många ideella krafter runtomkring klubben som hjälps åt för att driva klubben framåt – ni är maskiner rakt av.

Sist och störst vill jag tacka Stisse och Bengan, det finns inte superlativ nog för att beskriva er – ni är Degerfors IF. På återseende och glöm inte att välja glädjen, uppskatta livet och se framåt – det är ju trots allt alltid en ny dag imorn’”

”Kommer hålla kontakten”

Sean Sabetkar kom till Degerfors från Västerås SK inför den allsvenska comebacksäsongen 2021.

Totalt blev det 46 matcher i bruksklubben för publikfavoriten som under en stor del av dessa bar kaptensbindeln.

Sportchefen Patrik Werner går inte in på varför parterna avlutar kontraktet i förväg, i stället väljer han att hylla mittbacksprofilen som haft en stor betydelse både på- och utanför planen.

– Sean är en bra fotbollsspelare men framför allt en grym människa. Hans betydelse på planen och i omklädningsrummet har varit enorm och han har varit oerhört professionell under hela sin vistelse.

– Vi kommer definitivt att hålla kontakten framöver och han är välkommen att axla rollen som vice sportchef när han lagt av med fotbollen. En oerhört fin människa som jag önskar all lycka framöver.

Thailand nästa?

Vart Sean Sabetkar fortsätter sin karriär är ännu inte officiellt, men enligt Sportbladet förväntas nästa klubbadress bli Prachuap F.C i den thailändska ligan.

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotbollPatrik WernerSean Sabetkar

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.