Hoppa till huvudinnehållet

Värmländskan klarade kvalgränsen i Florida

Publicerad:
Värmländskan Jenny Haglund. Arkivbild.
Värmländskan Jenny Haglund. Arkivbild. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Jenny Haglund är sex över par efter två rundor på Europatourtävlingen i Florida vilket gjorde att hon klarade kvalgränsen som drogs vid +10.

29-åriga Jenny Haglund spelar 19-21 maj Europatourtävlingen i Florida, USA, och på den första rundan sköt hon tre över par med 75 slag. Under lördagen var det dags för den andra ronden och Haglund gick återigen runt på 75 slag vilket alltså gör att värmländskan är +6 och på delad 30:e plats.

Kvalgränsen, cutten, drogs vid +10 och Haglund är alltså vidare och får spela den avslutande tredje rundan under söndagen. Jenny Haglunds andra runda innehöll en dubbelbogey, tre bogeys och två birdies.

Spanjorskan Nuria Iturrioz leder tävlingen med –4 och hon jagas närmast av tre spelare på –3.

Elin Arvidsson är bästa svenska på +4 på delad 18:e plats.

Tredje ronden och tävlingen är färdigspelad mycket sent på söndagskvällen svensk tid.

Hole in one av Jenny Haglund i sin comeback

Artikeltaggar

EuropatourenFloridaGolfJenny HaglundKarlstad GK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.