Lägg inte skulden på oss föräldrar

Publicerad:
Häromdagen kom beskedet att Engelska skolans ledning ska utredas av extern part. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Replik angående insändaren ”Barnen är viktigast” i VF den 17 maj.

Blev något brydd när jag läser din insändare. På dig låter det som att det är vi föräldrar till barnen på IES som bär ansvaret för detta som denna person gjort bara genom att låta våra barn gått där. ”Ta ert ansvar!”, skriver du. Vidare skriver du att i nuläget vet vi inte om personen hade fast tjänst eller ej. Vi föräldrar har all info om detta, vi vet vem personen är och har pratat med honom ett flertal gånger.

Ledningen har gjort fel i detta ärende ingen fråga om det och det kommer inte att gå obemärkt förbi det kan jag lova. Du har en släkting som gått på IES och vet att man börjar i 4:e klass där, det vet vi också som har barn där och vi vet också att det är mycket svårt att på dagen omedelbums byta till annan skola. Men som du verkar anse, att gör vi inte detta anser vi inte att våra barn är viktigast eller har stor betydelse för oss. Det är svårt nog för oss vars barn är drabbade av detta än att bli uppläxad av någon utomstående.

Vill också säga att frånsett detta har vi bara haft positivt att säga om IES, det är en bra skola, det är därför det är lång kö och har varit i flera år. Kan även skicka med att det finns andra skolar, t.o.m. kommunala där sådant här förekommit. Och jag lovar att misstänker vi att våra barn far illa skyddar vi dom med alla medel vi kan. Du får det att låta som att vi föräldrar ska känna oss skyldiga och ha dåligt samvete för att vi har barnen gående på IES. Våra barn är viktiga, var inte orolig för det!

Förälder på IES

Artikeltaggar

BarnIESLOVOroligheterSkola och utbildningSkolor

Läs vidare