Efter två år i Tjeckien – Thorell återvänder till Bik Karlskoga: ”Grymt kul”

Publicerad:
Gustaf Thorell är tillbaka i Bik Karlskoga. Foto: MAXIM THORÉ

Efter att ha gjort sin poängstarkaste säsong i Hockeyallsvenskan lämnade Gustaf Thorell Bik Karlskoga för spel i den tjeckiska ligan.

Men nu är den 33-årige centern klar för en återkomst.

Karlstadskillen, som har Färjestad som moderklubb, har skrivit ett kontrakt på 2+1 år med östvärmlänningarna.

Thorell kommer närmast från spel i tjeckiska HC Sparta Prag där han gjorde 12 poäng på 51 matcher i grundserien.

Säsongen innan hade centern dubblat poängskörden i HC Plzeň, klubben han anslöt till efter en succé i Bik Karlskoga.

Gustaf Thorell slog sitt egna poängrekord i Hockeyallsvenskan när han gjorde 47 poäng i grundserien och ytterligare 13 poäng i slutspelet säsongen 2020/2021.

Efter två år i Tjeckien är nu den värmländske veteranen tillbaka i länet, för att fortsätta karriären i just Bik Karlskoga.

– Det känns grymt kul och inspirerande att vara tillbaka, jag älskar verkligen att spela här. Truppen ser väldigt bra ut och jag har bara hört bra saker om Dennis Hall (nya tränaren) så förväntningarna är som alltid, höga, säger Thorell till klubbens hemsida.

”Känns jättebra”

Sportchefen Torsten Yngveson, han är förstås nöjd över att ha landat en nygammal publikfavorit.

– Gustaf har många BIK-matcher och är en del av BIK-familjen.

– Det känns jättebra att få tillbaka en så skicklig spelare som dessutom har mycket rutin och som har varit med och spelat många viktiga matcher. Hans påskrift tillför lite extra tyngd till vårt lagbygge, vilket är speciellt viktigt nu när vi bytt ut en del spelare. Gustaf vet hur det funkar, både i klubben och i ligan, och kan bidra på fler plan än bara på isen.

Så ser truppläget ut

MÅLVAKTER

Marcus Hellgren och Samuel Jonsson.

BACKAR

Måns Krämer, Viktor Lang, Henrik Larsson, Alexander Leandersson, Albert Lyckåsen, Stefan Milosevic och Wilhelm Westlund.

FORWARDS

Gustaf Thorell, Simen Andre Edvardsen, Albin Eriksson, Gustaf Franzén, Kalle Jellvert, Jesper Kokkonen, Viktor Lennartsson, Jesper Norbäck, Eskild Bakke Olsen, Theodor Pistek, Hampus Plato och Filip Sveningsson.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagGustaf ThorellHockeyallsvenskanIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare