Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Talangen skriver A-lagskontrakt med Färjestad

Publicerad:
Damian Clara har skrivit rookiekontrakt med Färjestad BK. Foto: FREDRIK KARLSSON

Damian Clara och Färjestad BK är överens om ett tvåårskontrakt.

Men under första säsongen spelar talangen i Brynäs IF.

– Vi sökte efter ett lag i Hockeyallsvenskan som vi tycker är nästa steg för Damians utveckling, säger Rickard Wallin.

Italienaren flyttade till Karlstad och Färjestad inför förra säsongen.

En säsong senare har 18-åringen hunnit med 30 matcher i J20, två för Bik Karlskoga i allsvenskan och att agera båsöppnare i SHL för Färjestad. Clara har på kort tid hunnit imponera på Färjestads ledning och belönas nu med sitt första A-lagskontrakt.

Två år – där år ett sker i Hockeyallsvenskan och Brynäs.

– Vi sökte efter ett lag i Hockeyallsvenskan som vi tycker är nästa steg för Damians utveckling efter att, förutom spel i vårt juniorlag, ha fått spela två matcher med BIK Karlskoga samt avslutat säsongen med spel i B-VM för Italien där han gjorde mycket bra ifrån sig. Han är en mycket lovande och mogen målvakt som vi tror mycket på framöver. Vi är också spända på att se vad han kan göra i Brynäs och glada att han får chansen att utvecklas hos dem, säger sportdirektören Rickard Wallin till Färjestads hemsida.

Färjestad som redan har Jonas Johansson och snart inkomne Carl Lindbom på målvaktssidan inför kommande säsong.

Artikeltaggar

Brynäs IFDamian ClaraFärjestad BK HerrIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.