Hoppa till huvudinnehållet

Färjestads VM-värvning i hamn – och här är dubbla glädjebeskedet

Publicerad:
Mille Kunnerup Sørensen byter AIK mot Färjestad.
Mille Kunnerup Sørensen byter AIK mot Färjestad. Foto: EMMA WALLSKOG

Så sent som under tisdagskvällen kunde VF-sporten avslöja att Färjestad var överens med Mille Kunnerup Sørensen.

På onsdagen presenterades den danska landslagsspelaren.

Dessutom förlänger två nyckelspelare med NDHL-klubben.

Avslöjar: Färjestad detaljer från att värva dansk VM-forward

SDHL-satsningen fortsätter hos Färjestad som alltmer börjar sätta sitt lagbygge.

Sedan tidigare har Karlstadsklubben värvat unga backen Elvira Svensson från University of St. Thomas och dessutom förlängt med en hel del spelare från fjolårets trupp.

Framförallt är det på forwardssidan som man nu börjar bli klara.

Men än finns det luckor kvar, senast i raden att plockas in utifrån är danska VM-forwarden Mille Kunnerup Sørensen som ansluter från AIK.

– Mille är en tjej med massor av ledaregenskaper, både på och utanför isen. Vi är jätteglada att hon kommer till oss, säger spelande sportchefen Emma Murén till klubbens sajt.

Kunnerup Sørensen har två raka säsonger i Sverige efter flytten från den danska ligan.

Efter spel i både Malmö Redhawks och AIK ser hon fram emot flytten till Karlstad.

– Jag är övertygad om att jag kommer att få goda förutsättningar att utveckla mitt spel tillsammans med mina nya lagkamrater, säger hon.

Målet för henne och laget är lika bekant som givet...

– Att få vara en del av att ta Färjestad upp i SDHL. Dessutom ser jag verkligen fram emot att få bo i en så vacker stad som Karlstad.

Andrine Furulund blir kvar i FBK.
Andrine Furulund blir kvar i FBK. Foto: Lisa Olaison

Nyckelduon stannar

VF-sporten har tidigare även berättat om Färjestads intresse att förlänga med forwardsduon Andrine Furulund och Elin Benn.

Den förstnämnda har varit en notorisk poänggörare sedan hon kom till FBK från Göteborg och den norska landslagsforwarden har nu skrivet på ett nytt ettårskontrakt.

– Jag ser verkligen fram emot en ny säsong i Karlstad och Färjestad. Målet är detsamma och det ska bli kul att ännu en gång får vara en del av laget. Jag tycker att vi hade en väldigt bra grupp förra säsongen, och jag hoppas att vi kan fortsätta utveckla vårt spel för att nå toppen. Jag ska med glädje bidra med allt jag kan, säger Furulund.

Elin Benn är redo för comeback efter sin knäoperation.
Elin Benn är redo för comeback efter sin knäoperation. Foto: Jonas Griberg

Redo för comeback

Elin Benn kommer från en tung skadeperiod där hon missade hela förra säsongen på grund av en knäoperation.

Emma Murén har hintat om att klubben och den Stockholmsfostrade veteranen försökt att hitta en lösning för kommande säsong.

Nu har Benn och FBK kommit överens om ett fortsatt samarbete.

– Det blir femte året i Karlstad och jag trivs väldigt bra här. Jag är otroligt revanschsugen på att få göra comeback efter att ha varit långtidssjuk i corona och rehabtränat efter knäoperationen. Jag har mer att ge och är redo att få visa upp den formen jag hade första säsongen i Färjestad, säger 27-åringen.

”Väldigt värdefullt”

Emma Murén är nöjd över att räkna in tre starka profiler in i höstens lagbygge.

– Att Mille kommer till oss är jättekul. Hon kommer att bidra med massor både på och utanför isen. Hon kommer att vara en ledare och har viktig SDHL-rutin.

– Att vi även får behålla Andrine och Benn är väldigt bra för oss. Jag har en väldigt bra känsla angående Elin. Hon är på väg tillbaka och är sjukt taggad på att komma tillbaka starkare. Elin är en målskytt som vi saknade förra året och jag tror att hon kommer ha en väldigt spännande och rolig säsong.

– Att vi även får behålla Andrine en säsong till är väldigt värdefullt för vårt lag. Hon har en väldigt bra spelförståelse och var en av våra bästa poänggörare förra säsongen. Ännu en superviktig kugge för lagbygget.

Artikeltaggar

Elin BennEmma MurénFärjestad BK DamIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.