Hoppa till huvudinnehållet

Trotjänaren följer med upp i allsvenskan: ”Slår passningar som ingen ser”

Publicerad:
Ludvig Ehn (7) följer med Nilsby upp i allsvenskan. Foto: Lisa Olaison

Nilsby är på god väg att spika sitt lagbygge.

Senast i raden att bli klar för nästa säsong är Ludvig Ehn.

Han har varit med på resan från division 2 till allsvenskan. Att Ludvig Ehn skulle bli kvar i Nilsby kom inte som någon högoddsare.

Trotjänaren stod för 16 (7+9) poäng på 15 grundseriematcher och ytterligare en assist i kvalspelet – och ser tillbaka på en division 1-säsong som mer eller mindre var fläckfri.

– En bra säsong från start till mål. Vi hade några små dippar på vägen men vi tog oss genom säsongen på ett bra sätt och till slut lyckades vi uppnå målsättningen om att ta oss upp till allsvenskan, säger Ehn.

Vilka förväntningar som supportrarna och den värmländska publiken ska ha på Nilsby kommande säsong, det vågar forwarden inte svara på i nuläget.

– Det viktigaste är nog att vara ödmjuka inför uppgiften och inse att det är hårt slit som gäller varje match för att ta poäng. En match i taget. Sen hoppas man ju givetvis att det blir ”absolut fullsatt och lite till” varje hemmamatch som Janne (huvudtränaren) brukar säga.

Nytt spelsätt

Förra säsongen så förändrade Ehn en del i sitt spel och tog ett större ansvar över hela banan.

”Han har kvar sin superfina blick för spelet och kommer fortsatt slå dom där passningarna som ingen ser. Jättekul att Ludde kör på ett år till”, skriver klubben på sin hemsida.

Så ser truppläget ut i Nilsby

MÅLVAKTER:

Viktor Forslund

Albin Wedberg (Ny från Hovås IBK)

BACKAR:

Adam Wedberg

William Colling

Victor Bugarski (Ny från Skoghalls IBK)

Filip Marklars

FORWARDS:

Tom Johansson

Adam Colling

Tom Colling

Jesper Colling

Andreas Jansson

Thomas Berntsson (Ny från Dottevik)

David Nyren (Ny från Dottevik)

Filip Nilsson

Andreas Hoke

Ludvig Ehn

Artikeltaggar

InnebandyNilsby IK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.