Hoppa till huvudinnehållet

Tillbaka på Tingvalla – då hoppas Karlstad bryta den negativa trenden

Publicerad:
Jacob Ericsson hoppas Karlstads förlustsvit stannar vid fyra raka.
Jacob Ericsson hoppas Karlstads förlustsvit stannar vid fyra raka. Foto: Tommy Andersson

På förhand var Karlstad ett tippat topplag – men verkligheten efter sju omgångar har blivit något helt annat.

När värmlänningarna tillfälligt är tillbaka på Tingvalla IP hoppas man på ett trendbrott.

– Det gäller att vara professionell i såna här lägen, säger nyckelspelaren Jacob Ericsson.

Det började bra.

Två segrar och ett kryss efter tre matcher, men sedan började raset för Karlstad Fotboll.

Det förväntade topplaget har fyra raka förluster i bagaget, senast trappade man 2–0 till 2–3 hemma mot bottenlaget Motala vilket innebär att KF nu är nere på en tolfteplats i norra division 1-seren.

Inför onsdagens match mot Hammarby TFF är det ett värmländskt lag som är i stort behov av en seger för att hoppet om en topplacering inte ska vara över innan seriens ens hunnit starta.

– Personligen har jag bara längtat till en ny match. Vi kan inte blicka bakåt på det som varit, det som har skett har skett så nu är det bara framåt och uppåt som gäller. Det gäller att samtliga släpper det som varit, vi måste vara professionella och fokusera på onsdagen. Det är en jäkligt viktig match, konstaterar Jacob Ericsson.

Hur är stämningen i laget?

– Jag hade ljugit om jag sa att det inte är tungt, men samtidigt är det många som kommer till träningen med ett leende på läpparna och försöker bidra med glädje och energi. Sånt är jäkligt viktigt i det här läget.

– Vi är en väldigt bra grupp som vill uppnå något bra tillsammans. Det är nu man kan ställa krav på ens karaktär. Det är vår skyldighet mot klubben och Karlstadsfotbollen att vara proffsiga och verkligen komma samman så vi kan vända på detta.

Tillbaka på gamla arenan

Och kanske kan faktorn att onsdagens match ska spelas på klassiska Tingvalla IP vända på Karlstads negativa hemmatrend?

Medan löparbanorna läggs på nya Sola Arena har värmlänningarna förvisats till sin gamla hemmaarena där Jacob Ericsson hoppas kunna bjuda fansens på säsongens första hemmaseger.

– Det har varit jobbigt att vi inte kunnat ge dem trepoängare. Det har varit ett grymt intresse kring laget vilket är skitkul att se, jag hoppas verkligen folk har tålamod och fortsätter komma till våra matcher.

– Vi ska se till att vända på det här, tillsammans.

”Goda minnen”

KF tränade på gräset tidigare i veckan.

– Det är alltid kul att spela på Tingvalla, vi har många goda minnen därifrån men samtidigt är det kanske inget vi tänker på just nu.

– Mattan är lite sådär... Framförallt är den väldigt torr, jag hoppas de kan vattna den en del innan matchen.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollJacob Ericsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.