Hoppa till huvudinnehållet

Så är den äntligen här

Publicerad:
Björkkvist med pollen.
Björkkvist med pollen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Fy vad det kliar i ögon och rinner i näsan, sa maken. Ja våren är här, svarade jag. Plötsligt så händer det, trädens blad börjar knoppas och en och annan vårblomma tittar fram i dikeskanten.

Våren är för många förknippad med en rinnande näsa och tåriga ögon, pollenallergi. Som tur är blir det lindrigare för en del om man tar ögondroppar och nässpray.

Men för många förknippas inte Våren med den värme och glädje som sprider sig i min kropp. Jag älskar den årstid som ligger framför oss. Det är ljust, inte halt, ingen snö, inga tjocka pulsiga kläder, allt är bara underbart. Fast det finns ju ett utropstecken, det kan regna. Ett måste för vår natur. Men jag vill inte ha en regning och kall sommar.

Enligt vad jag hört så kan sommaren bli som 2018. Då var det väldigt varmt och det regnade tydligen inte alls så mycket. Vi glömmer så lätt hur vädret var förra sommaren och de minnen som ligger kvar är att det inte var en bra sommar för det regnade jättemycket. Jag vet inte, ett minne av sommaren 2022 är att jag i varje fall använde mina sommarklänningar några gånger och då är det varmt för jag fryser ganska så lätt.

En solig varm vårdag innebär inte bara att man kan packa picknickkorgen och dra ut på landet. För oss med en trädgård (jag vet inte om jag kan kalla min tomt för trädgård) krävs en vårstädning och det kan vara så pass varmt i jorden att det är dags att så lite sallad och annat smått och gott i grönsaksväg.

Mina tomatplantor växer sakta, så ska vi kunna skörda egna tomater i år så tror jag att vi får köpa en planta och hoppas på att den ger oss något att skörda. När tomaterna har mognat så kanske min frösådda basilika går att skörda, Vem vet det kan bli ett och annat egenodlat salladsblad och några rädisor också.

Nu ska jag njuta av den årstid vi har framför oss och hoppas på att det dröjer länge, länge tills jag behöver snöra på mig Icebuggen igen.

Välkommen härliga sommar!

Artikeltaggar

AllergierHus och hemKläderRegnSnöTrädgårdVäder