Hoppa till huvudinnehållet

Problem med möss hos Lidl Våxnäs: ”Tar det på stort allvar”

Publicerad:
Lidl på Våxnäs har problem med skadedjur, konstaterar kommunens inspektörer.
Lidl på Våxnäs har problem med skadedjur, konstaterar kommunens inspektörer. Foto: Pär Fredin/TT

Lidl på Våxnäs i Karlstad har problem med möss. Miljöförvaltningen i kommunen förelägger nu butiken att bekämpa problemen.

Det var i fredags förra veckan som kommunens inspektörer besökte Lidl Våxnäs i Karlstad, detta efter att ha fått klagomål på skadedjursangrepp på livsmedelsförpackningar.

Butiken var medveten om problemen och har tagit hjälp av skadedjursfirma för att komma till rätta med dem. Enligt kommunens beslut är det troliga är att möss kommit med varutransporter från det centrala varulagret där ett omfattande skadedjursproblem konstaterats.

Ett antal möss hade fångats i fällor som fanns utsatta i butiken på Våxnäs.

Miljöförvaltningen bedömer att omedelbara åtgärder behövs för att konsumenter inte ska utsättas för onödiga risker och förelägger Lidl Våxnäs bland annat att uppfylla:

– Golv och ytor i butiken ska vara sanerade och rena från musspillning.

– Ändamålsenliga fällor ska finnas i butiksutrymmet och på lagret.

– Livsmedel, livsmedelsförpackningar och förpackningsmaterial med skadedjurspåverkan ska ha kasserats.

– Lokalen ska vara skadedjurssäkrad, till exempel att håligheter, rör, otäta dörrar eller liknande där skadedjur kan ta sig in har tätats.

Lidl kommenterar det hela i ett mejl från presschef Nahir Aslan:

”Det stämmer att vi har haft problem med skadedjur i vår butik i Våxnäs. Det är något som vi tar på väldigt stort allvar. Så snart vi fick kännedom om detta anlitades externa experter för att åtgärda problemet. På Lidl har vi ett omfattande kontrollprogram och väl etablerade rutiner för att upptäcka och åtgärda den här typen av situationer”.

Senast den 19:e ska problemen vara åtgärdade.

Artikeltaggar

ButikerDjur och naturHandelKarlstadKlagomålLidlLivsmedelSkadedjurVåxnäs

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.