Hoppa till huvudinnehållet

Lång väntan på tronen – och mobiltelefonen

Publicerad:
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, sägs det. Hur det än är med den saken kan man inte annat än konstatera att Storbritanniens kung Charles III har fått vänta länge på lördagens kröning.

Jag var bara fem år när nyheten om prinsessan Dianas tragiska dödsfall ekade genom i världens medier. Ändå minns jag min mammas tårfyllda ögon framför tv:n.

Kanske var det just det som gjorde att jag senare skulle sälla mig till skaran som fascineras, förfasas och förundras av maktspelen och dramatiken i ”The house of Windsor”. Såväl i verkligheten som i populärkulturen. Men för tillfället räcker det gott att ha barn i skolåldern för att få en överdos av relationsdrama och avundsjuka...

Vid helgens kröningsceremoni i Westminster Abbey blir den 74-årige Charles III den äldsta i brittisk historia att bestiga tronen. Och om vår snart åttaårige son inte slutar tjata om en mobiltelefon är risken stor att han får vänta lika länge.

Artikeltaggar

Charles IIIHistoriaKungligheterMedierTVWestminster AbbeyWindsor