Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: Färjestad detaljer från att värva dansk VM-forward

Publicerad:
Mille Kunnerup Sørensen är på väg bort från AIK och ser ut att hamna i Färjestad, enligt VF-sportens uppgifter.
Mille Kunnerup Sørensen är på väg bort från AIK och ser ut att hamna i Färjestad, enligt VF-sportens uppgifter. Foto: EMMA WALLSKOG

Färjestad är på väg att spetsa forwardssidan.

VF-sporten kan avslöja att Karlstadslaget är nära att värva landslagsmeriterade Mille Kunnerup Sørensen.

En forwardsuppsättning som i månt och mycket kommer se likadan ut, men med reservering för två-tre spetsvärvningar.

Det är vad spelande sportchefen Emma Murén senast hintade om i en stor VF-intervju där hon bland annat avslöjade att klubben hade en del intressanta namn på väg in, både till back- och forwardssidan.

Två av de tilltänkta stjärnvärvningarna ska enligt VF-sportens källor vara finska landslagsspelarna Sarara Sääkinen och Eve Savander, båda med AIK som senaste klubbadress.

Avslöjar: OS-forward aktuell för Färjestad – Murén om truppbygget och SDHL-jakten

Och just Solnaklubben, det är därifrån som Färjestad nu ser ut att ha plockat in sin första prestigevärvning inför säsongen 2023/2024.

Enligt VF:s källor slutförhandlar Karlstadsklubben med VM-forwarden Mille Kunnerup Sørensen och om inget oförutsett händer lär danskan bli helt klar de närmsta dagarna.

21-åringen debuterade i SDHL för AIK den gångna säsongen där hon gjorde ett mål och två assist på 32 grundseriematcher och ytterligare ett mål i kvalspelet där Solnaklubben lyckades hålla sig kvar i högsta serien.

Kunnerup Sørensen hade dessförinnan en lyckad sejour i NDHL-laget Malmö Redhawks där hon totalt gjorde 21 poäng.

På meritlistan finns även två junior- och tre senior-VM med Danmark.

Innan Mille Kunnerup Sørensen kom till den svenska ishockeyn för två år sedan spelade hon för danska Hvidovre där hon säsongen 2020/2021 gjorde hela 39 (18+21) poäng på 16 matcher i landets högsta serie.

Nu tyder mycket på att storlöftet blir Färjestads första forwardsvärvning.

Artikeltaggar

Färjestad BK DamIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.