Hoppa till huvudinnehållet

Matfestival återvänder till Karlstad – mat från 20 olika länder

Publicerad:
Mat från Asien, Europa, Nordamerika, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika kommer att finnas under festivalen.
Mat från Asien, Europa, Nordamerika, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika kommer att finnas under festivalen. Foto: Lena Fosselius-Peterson

International food festival arrangeras i Karlstad för första gången sedan 2018. Det kommer att finnas mat från 20 olika länder under fyradagarsfestivalen.

Den 17 till 20 maj kommer Stora Torget fyllas med mat från Asien, Europa, Nordamerika, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika. Det kommer att finnas vegetariska, veganska, kött- och fiskbaserade rätter.

– Detta är en fantastisk möjlighet för besökare att uppleva mat och kultur från hela världen. Vi är övertygade om att festivalen kommer att bli en succé och en upplevelse som besökarna sent kommer att glömma, säger Åsa Eriksson, vd Centrum Karlstad, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Åsa ErikssonAsienCentrum KarlstadEuropaFestivalerKarlstadKöttMat och dryckNöje/Kultur

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.