Hoppa till huvudinnehållet

Ejdsell stannar i FBK – och hoppas snart få sällskap av kompisen: ”Kan inte ducka”

Publicerad:
Victor Ejdsell gjorde 30 poäng, fördelat på 13 mål och 17 assist, den gångna säsongen.
Victor Ejdsell gjorde 30 poäng, fördelat på 13 mål och 17 assist, den gångna säsongen. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Vid midnatt går Schweizklausulen ut.

Men Victor Ejdsell slår redan fast:

– Jag sa 95 procent för en månad sedan, nu kan jag säga 99,99 procent. Jag blir kvar, säger FBK-forwarden som hyllar lagbygget som växer fram.

Det var i mitten av april som VF-sporten avslöjade att Victor Ejdsell, trots det som kommunicerades när han skrev på kontraktet 2021, faktiskt i år hade en klausul i FBK-kontraktet som gav honom rätt att bryta det för en flytt till Schweiz.

– Vi har haft lite snack, jag och agenten, fram och tillbaka kring vad som skulle kunna vara på gång. Och det finns intresse, sa 27-åringen.

Han var dock tydlig med att en fortsättning i FBK var det troliga, till och med till 95 procents sannolikhet.

En månad har gått, och vid midnatt mellan 15:e och 16:e maj går klausulen ut.

En klausul som Victor Ejdsell inte kommer att nyttja.

– Det har varit ganska lugnt den senaste månaden, men jag har ju inte heller letat efter något. Och på ett sätt är det skönt, då slipper jag att ta något beslut. För att lämna det här hade varit tufft.

Nu kan du släppa det där helt och hållet?

– Ja, precis. Nu vet jag att jag blir här ett år till. Ganska skönt att kunna fokusera bara här. Speciellt med tanke på vilken spännande trupp det ser ut att bli.

”Kommer göra skillnad”

För Ejdsell gillar verkligen det Rickard Wallin adderat till laget, som Magnus Nygren och Jonathan Andersson på backsidan.

– ”Jonte” har kommit in i gruppen väldigt bra och känns trygg och lugn, och väl på isen vet vi ju hur spelskicklig och skridskostark han är. Jag tror verkligen att han kommer passa väldigt bra in i vårt system, säger Ejdsell och fortsätter med ett skratt:

– Och ”Nygga”, han är ju ”Nygga”.

Framåt är Liam Öhgren nyförvärvet hittills.

– En otrolig talang. Visst, det är klart att det kommer bli ett steg för honom att gå upp i SHL men han är i helt rätt ålder för att ta det klivet nu. Jag tror han kommer göra skillnad, även på SHL-nivå.

Jonas Johansson i mål, hade du koll på honom?

– Lite dåligt får jag medge, han har ju varit borta i Nordamerika så länge. Men han känns också spännande, jag tror det blir en bra ersättare till Matt Tomkins. Han har fina meriter och nu senaste säsongen hade han riktigt fina siffror.

Och sen Carl Dahlström på backen?

– Haha, det där vet jag ingenting om, säger Ejdsell och blir allvarsam och lägger omedelbart till.

– Jag har inga kommentarer om spelare som inte är klara.

Oj, tränar du för att bli assisterande sportchef när du lägger av?

– Precis, skrattar Ejdsell.

”Ses varje sommar”

FBK-forwarden har tidigare varit tydlig med hur han gärna ser att FBK värvar Dahlström, Torontobacken som VF-sporten avslöjade var på väg in och som enligt Sportexpressen skrivit på ett treårskontrakt.

För Dahlström och Ejdsell är inte bara gamla lagkamrater, de känner varandra betydligt bättre än så.

– Ja, vi är väldigt nära vänner och våra sambos likaså. Det kan jag inte ducka. Nu har det varit en liten utmaning med spelscheman men vi försöker att ses en gång varje sommar... Så absolut, jag hade blivit väldigt glad om Carl kom hit till oss i FBK.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.