Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: De kan snuva Karlstad IBF på forwardsstjärnan

Publicerad:
Frida Swahns vara- eller icke vara i Karlstad IBF förblir ett mysterium i någon vecka till.
Frida Swahns vara- eller icke vara i Karlstad IBF förblir ett mysterium i någon vecka till. Foto: Lisa Olaison

Karlstad IBF är på väg att spika truppen inför nästa säsong, men har ännu inte gjort klart med nyckelspelaren Frida Swahn.

Enligt VF-sportens uppgifter kan allsvenska Skoghall sno poängdrottningen från SSL-klubben.

– Jag har en del valmöjligheter, säger Swahn.

Nya tränare i Karlstad IBF – som lovar förändring: ”Ska kräkas när de åker härifrån”Karlstad IBF värvar från SSL-konkurrent – får byta position

Efter åtta och en halv säsong i Karlstad IBF kan Frida Swahn vara på väg bort från Karlstad IBF.

Den målfarliga forwarden har under de senaste säsongerna varit ett jagat villebråd, både från svenska och utländska klubbar.

I år är inte heller något undantag.

Efter 26 poäng på 13 matcher förra säsongen har värmländskan lockat till sig intressen från både lag i SSL och allsvenskan.

– Jag har pratat med några klubbar som visat intresse och även provtränat med ett annat lag. Ingenting är spikat ännu men jag har såklart även haft en dialog med Karlstad, Swahn som just nu tränar på egen hand.

Mestadels ägnar hon sommarfysen åt crossfit och efter sin vadbensskada som höll henne borta från spela halva förra säsongen börjar den fysiska statusen att höjas.

– Jag är fortfarande lite stel men annars är allt som vanligt. Det gick ganska bra direkt efter att jag tog av gipset så att spela hundraprocentig kommande säsong ska inte vara några problem.

Resan till Karlstad IBF har gått via moderklubben Hultsberg/Björkås och sedan en halv säsong i GS 86 innan SSL-debuten 2015.

Sedan dess har Frida Swahn varit klubben trogen.

Skoghall jagar stjärnan

Men frågan som alla ställer sig just nu: Vart hamnar den landslagsmeriterade Karlstadstjejen till hösten?

Karlstad IBF finns fortfarande med i kampen om att få forwardsstjärnans signatur och enligt VF-sportens uppgifter ska även allsvenska Skoghall vara intresserade av 24-åringen.

VF har försökt nå Skoghalls sportchef Marie Dyberg för en kommentar, men utan att lyckas.

Frida Swahn, hon är hemlighetsfull om vad som väntar i framtiden.

– För mig handlar mycket om livet utanför innebandyn. Eftersom jag spelat länge i Karlstad är det ingen hemlighet att jag trivts bra. Jag har hela min familj runt omkring och de senaste tre åren har jag även pluggat på universitetet, därför har det varit naturligt att stanna.

– Sedan är det väl ingen hemlighet att jag haft möjlighet att spela både utomlands och i ett annat svenskt lag, men oftast har det känts bäst att stanna kvar i KIBF. Allsvenskan har funnits på tal innan, just för att testa något nytt. Vi får se hur det blir, jag utesluter ingenting.

Hur många lag väljer du mellan?

– Kanske två-tre stycken.

Är Karlstad ett av dem?

– Absolut.

När hoppas du ha någonting klart?

– Personligen har jag ingen deadline. Det är något lag som vill ha ett svar ganska snabbt och jag förstår det, de vill sätta laget och budgeten. Förhoppningsvis kan allt vara klart om någon vecka eller två.

Artikeltaggar

Frida SwahnInnebandyKarlstad IBF DamSkoghalls IBK DamSSL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.