Hoppa till huvudinnehållet

Bortdömt mål när Mallbacken kryssade: ”Vi hade inte riktigt domsluten med oss”

Publicerad:
Mallbackens lagkapten Ivrina Bajramovic nickade in 1–1 vilket blev slutresultatet borta mot Lidköping med Frida Lähteenmäki.
Mallbackens lagkapten Ivrina Bajramovic nickade in 1–1 vilket blev slutresultatet borta mot Lidköping med Frida Lähteenmäki. Foto: Thomas Kühnel

Mallbacken kryssade borta mot Lidköping och det var MIF-kaptenen Ivrina Bajramovic som nickade in 1–1-kvitteringen vilket blev matchens sista mål.

– Det känns blandat. Jag är nöjd med att vi tog med oss en pinne men lite besviken att det inte blev en trepoängare i dag, säger hon.

Mallbackens IF fick en blytung start på elitettan med tre raka nederlag och inför söndagens bortamatch mot Lidköpings FK stod MIF på fyra poäng efter fem omgångar medan Lidköping hade åtta pinnar.

I den elfte matchminuten kom 1–0 till hemmalaget på Framnäs IP genom Ronja Karlsson Törnborg. Gästerna från Värmland svarade med en 1–1-kvittering i den 13:e minuten och det var anfallaren Irvina Bajramovic som nickade bollen i nät och 1–1 blev även slutresultatet.

– Det känns blandat, säger MIF-kaptenen Bajramovic om en inkasserad poäng:

– Jag är nöjd med att vi tog med oss en pinne men lite besviken att det inte blev en trepoängare i dag. Jag tror att vi skapade fyra eller fem hundraprocentiga lägen. Hade vi förvaltat våra chanser hade matchbilden sett helt annorlunda ut. Men vi får vara nöjda med en poäng i alla fall.

”Ett jättefint inlägg”

Och Irvina Bajramovic stod alltså för ett nytt viktigt mål.

– Det var ett jättefint inlägg av Selma (Berggren) som jag var följsam på och fick huvudet på bollen som gick in i mål. Men det var som sagt ett jättefint inlägg. Det var egentligen bara för mig att nicka in bollen, så det ska Selma ha en stor eloge för.

– Vi gjorde ett mål till 2–1 i andra halvlek som domaren dömde bort vilket var lite surt. Vi hade inte riktigt domsluten med oss i dag. Jag tycker att det var mål till 2–1 för oss.

Lidköpings Sarah Michael, tidigare i Mallbacken, och MIF:s Susanne Skålberg.
Lidköpings Sarah Michael, tidigare i Mallbacken, och MIF:s Susanne Skålberg. Foto: Thomas Kühnel

”Vi förtjänade nog tre poäng”

Mallbacken-coachen Ulf Buskqvist berättar hur han känner över en poäng borta mot Lidköping.

– Sett till andra halvlek kanske vi ska vara lite nöjda. Men i början på matchen var vi ganska överlägsna under de första 20 minuterna och skapade riktigt fina lägen, säger Buskqvist:

– I andra halvlek blev det mer av ett krig där Lidköping lyfte långt och det blev dueller och vi blev trötta. Men som helhet känns det lite surt. Jag tycker nog att vi förtjänade tre poäng.

Ulf Buskqvist fortsätter:

– Vi hade en boll inne i mål (till 2–1) där domaren dömde (frispark för Lidköping) för att vi var på deras målvakt men jag tyckte att hon tappade bollen. Vi hade hetast lägen men Lidköping är tunga och spelar ganska rakt och enkelt och vinner dueller.

– Som helhet har vi inte förlorat på de tre senaste matcherna. Men det är trepoängare vi vill åt, det är det som ger effekt i tabellen. Men det kommer nog tror jag.

– Det var svårspelat på gräset i dag, men det kommer också. Vi har bara haft en vecka och tre träningar på gräs så det var lite annorlunda. Våra tjejer gjorde det jättebra, absolut. Lidköping är lite smått favorittippat, det är många som tror att dom ska vara med i toppen. Vi var minst lika bra som Lidköping i dag om inte lite bättre när vi spelade vårt allra bästa.

– Det var ett supermål av Irvina på ett fint inlägg. Venera (Rexhi) hade även en boll i ribban i första halvlek, det var ett jättefint skott.

Artikeltaggar

ElitettanFotbollFramnäs IPIrvina BajramovicLidköpings FKMallbackens IFRonja Karlsson TörnborgSarah MichaelSelma BerggrenSusanne SkålbergUlf Buskqvist

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.