Hoppa till huvudinnehållet

Crusaders till final: ”Gjorde det vi skulle – inte mycket mer”

Publicerad:
Carlstad Crusaders säkrade finalplatsen i Skandinaviska cupen efter dubbla segrar mot norska Eidsvoll 1814’s. Arkivbild
Carlstad Crusaders säkrade finalplatsen i Skandinaviska cupen efter dubbla segrar mot norska Eidsvoll 1814’s. Arkivbild Foto: Helena Karlsson

Carlstad Crusaders vann returmötet borta mot Eidsvoll 1814´s med 13–0.

Därmed är värmlänningarna nu klara för final i Skandinaviska cupen.

– Vi gjorde det vi skulle, inte mycket mer, säger coachen Christian Forsman.

Första mötet, som avgjordes på Sola arena för två veckor sedan, kammade Carlstad Crusaders hem med 26–0.

Och i returen nollades alltså norrmännen igen.

Detta trots att de var piskade att vinna med minst 27 poäng för att snuva gästerna på finalplatsen.

– Jag tyckte de spelade väldigt konservativt hela matchen och chansade inte alls, vilket jag förväntade mig att de skulle göra. Men de trodde kanske inte helhjärtat på det, säger Christian Forsman.

Slutresultatet skrevs till 13–0.

– Defensivt gör vi det bra men offensivt finns det mer att ta av. Det var väl svårt att få till den där riktiga tändningen när vi klev in i matchen med det försprånget som vi hade. Men man kan väl säga att vi gjorde det vi skulle, inte mycket mer, säger Forsman.

Någon nerv tyckte han inte att det blev.

– De hade fått tillbaka några spelare sedan vi mötte dem senast, men det var inte tillräckligt för att jag skulle känna mig hotad. Dessutom ”scorade” vi i första driven som vi hade bollen, så efter det kände jag aldrig någon stress över huvud taget.

I samma mening berättar han att flera spelare vilades.

– Vi dras med några skador och hade några spelare som var dressade men ändå fick vila. Toresson (Victor), bland annat. Han spelade ingenting.

Någon du vill ge extra plus?

– Jag skulle vilja lyfta fram defensiven som helhet men om jag behöver nämna ett namn så säger jag Mattias Eriksson. Han gjorde en bra match, alltid stabil där i mitten.

I finalen ställs Carlstad Crusaders mot Örebro Black Knights – laget som vann båda mötena mot Oslo Vikings (21–13 respektive 37–7).

Var kommer finalen att spelas?

– Det vet jag faktiskt inte. Jag skulle tro att den spelas i Örebro i och med att de är det högst seedade laget, men jag är inte säker.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad CrusadersChristian ForsmanEidsvoll 1814sÖrebro Black Knights

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.