Hoppa till huvudinnehållet

Regeringen har tappat kontrollen

Publicerad:
Vad hände med högerblockets löften om ett tryggare Sverige?
Vad hände med högerblockets löften om ett tryggare Sverige? Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Inför valet för ett halvår sedan så lovade högerblocket att ta tag i de gängkriminella och sätta stop för deras framfart.

Vad har då hänt sedan högern axlade rollen som regering i Sverige?

Ingenting, tvärt om! Sverige har aldrig haft sådan kaos som det är nu! Kriminella gäng tillåts rekrytera barn som soldater i deras smutsiga affärer. Barn langar narkotika, barn skjuter obekväma rivaler. Vuxna i den kriminella världen flashar med pengar, lyxprylar, lyxbilar och exklusiva klockor. Och regeringen, vad gör de?

Under de senaste veckorna har två kriminella ungdomar fritagits från fångtransporter och vår statsminister som tävlade med Jimmie Åkesson om att vara värst innan valet har nu visat sitt rätta ansikte. Sanningen är att den nuvarande regeringen helt har tappat kontrollen på i stort sett allt.

Kriminaliteten ökar, skjutningarna ökar, matpriserna ökar, ja, i stort sett allt ökar utom människors förmåga att kunna leva ett drägligt liv, äta bra mat, frukt, grönsaker eller ta en tripp med bilen till havet etc. Men också människors rätt att få känna sig trygga när de är ute på tur i vårat vackra Sverige.

Nog nu, regeringen. Det är hög tid att vi får märka av det tryggare samhället som ni utlovat!

Stefan

Orolig medborgare

Artikeltaggar

Brott, lag och rättJimmie ÅkessonKriminalitetNarkotikaPolitikUlf Kristersson