Hoppa till huvudinnehållet

Gustav Rydahls om känsliga flytten som fick FBK-fansen att rasa: ”En bra känsla”

Publicerad:

Han lämnade Färjestad efter guldsäsongen 2021/2022 för att testa lyckan i Nordamerika.

Men i stället för att vända hem till Karlstad efter äventyret på andra sidan Atlanten valde FBK-produkten att skriva på för rivalen Frölunda.

– Att min fru är från Göteborg och att vi trivs i stan är en av faktorerna, säger Rydahl.

”Från älskad till häcklad – så gick det till när Gustav Rydahl valde Frölunda”Stor intervju: Känslosamma slutet, fanshatet mot svågern Rydahl och nya uppdraget

Gustav Rydahl blev snabbt en publikfavorit i Löfbergs Arena efter att han återvänt till moderklubben från en tung säsong i Luleå.

Den kraftfulle centern gick från att vara en spelare i kedjekedjan till en nyckelfigur och det dröjde inte långt innan han hade en egen ramsa i arenan.

När Rydahl lämnade Färjestad efter SM-guldet hade nog alla räknat med att de grönvita skulle vara förstaalternativet om värmlänningen valde att vända hem.

Men...

Någon Gustav Rydahl i grönt och vitt blir det inte till hösten, istället har han skrivit på ett femårskontrakt med Frölunda.

– Jag fick en bra känsla när jag pratade med Sjöström (Fredrik) och Roger (Rönnberg). Jag gillar föreningens värderingar om träning och annat och vill precis som Frölunda vinna. Jag vet hur det är att vinna och är hungrig efter mer, säger Rydahl till klubbens hemsida.

”Det var en faktor”

28-åringen berättar vidare om anledningarna till klubbvalet:

– Självklart kul att skriva på för fem säsonger, men att jag spelade min första SHL-match för Frölunda var en faktor. Att min fru är från Göteborg och att vi trivs i stan är en annan.

Det gick inte att undgå att valet av Frölunda i stället för Färjestad gjorde att reaktionerna bland fansens i Värmland blev starka, väldigt starka.

Rydahl kan till viss del förstå FBK-supportrarnas ilska.

– Kanske. Jag har ju varit i Frölunda i början av min karriär. Det kändes bra och det kändes rätt. Jag ser inte allt som skrivs heller, säger han till Göteborgsposten och fortsätter:

– Sedan känner jag många i Göteborg och det är alltid bra tryck där när man spelar. Det ska bli roligt att komma dit och känna det stödet.

Inget NHL-spel

Sedan tidigare har Gustav Rydahl gjort 61 SHL-matcher med Göteborgsklubben innan han sommaren 2014 lämnade västkusten för spel i Växjö, Luleå och senast moderklubben Färjestad.

Den gångna säsongen tillbringade han i AHL där han gjorde 55 matcher för Hartford Wolf Pack och Colorado Eagles.

– Det var en speciell säsong som inte riktigt blev som jag tänkt, men jag tar med mig en massa erfarenhet, säger värmlänningen till klubbens sajt.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström om centervärvningen:

– Vi har varit på jakt efter en topp-center och Gustav fyller den kravprofilen. Han har bra karaktär och storlek och vi vet vad han är kapabel till i SHL. Gustav kommer att bli en viktig spelare för oss och kul att han skrev på ett längre kontrakt.

Den 12 augusti är första matchen mellan Färjestad och Frölunda. Då drabbas lagen samman i Strömstad Hockey Classic.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrFrölunda HCGustav RydahlIshockeySHL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.