Gratis mensskydd på värmländska bensinmackar

Publicerad:
Lagom till sommaren kommer Redlockers mensskyddsautomater finnas på Preems mackar runt om i hela landet – inklusive Vämland. Foto: Jessica Gow/TT

Preem blir den första rikstäckande aktören att ansluta sig till Redlockers koncept med fria mensskydd.

Inom kort kommer samtliga mackar i Värmland att utrustas med automater.

Redlocker började som ett UF-företag för fem år sedan, där några gymnasietjejer i Stockholm kläckte idén. Därefter har det hela lett till ett företag som bland annat uppmärksammats i SVT:s program ”Draknästet”.

I dag har man samarbeten med bland annat skolor, museer och gym och har även tagit sig utanför Sveriges gränser.

Avtalet med drivmedelsföretaget Preem innebär dock att de klarröda mensskyddsautomaterna för första gången går ut till en rikstäckande aktör. Lagom till semestrarna kommer de att ha installerats på kundtoaletterna på ett 100-tal mackar i landet – däribland i Värmland.

Mensskyddsautomaterna styrs genom ett digitalt lås som innebär att bara en tampong eller binda åt gången kan tas ut.

– Att kunna erbjuda mensskydd till kvinnor i den breda allmänheten är ett genombrott både för oss som entreprenörer och för alla kvinnors självklara rätt till mensskydd. Vi är oerhört tacksamma och stolta över att få samarbeta med Preem kring en fråga som vi och många andra brinner för, säger Liza Eriksson, grundare och vd på Redlocker i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

AvtalDraknästetEntreprenörskapGymNäringslivPreemSkolorStockholmSVTVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare