Hoppa till huvudinnehållet

Anrik kursgård ute för försäljning – igen: ”Övertygad om att det går att sälja”

Publicerad:
Den väldiga fastigheten Nygård utanför Ekshärad är till salu på nytt.
Den väldiga fastigheten Nygård utanför Ekshärad är till salu på nytt. Foto: Husfoto

Nygård är till salu – igen.

Den här gången för 4,5 miljoner kronor och hos Svensk fastighetsförmedling.

– Jag är helt övertygad om att det går att sälja, det är mer en fråga om tidsperspektiv och så är det med alla typer av den här sortens verksamhet, säger mäklaren Victoria Håkansson.

Lanthushållsskola, kursgård, behandlingshem, rovdjurscenter, flyktingförläggning... det har varit en och annan aktör på fastigheten genom de många åren och efter att försök till avyttring gjordes för ett par år sedan tas det nu omtag i att försöka sälja Nygård utanför Ekshärad.

Sammanlagt rymmer fastigheten elva byggnader fördelade på en tomt på 7,4 hektar och med vissa undantag har gården stått mer eller mindre orörd sedan flyktingförläggningen stängde 2017.

– Det är en otroligt fin anläggning med mycket möjligheter, säger Victoria Håkansson.

– Jag tänker att om man bara hittar en köpare som är kreativ, driven och som har idéer så finns världens möjligheter att utveckla gården. Det finns också möjligheter att stycka av fastigheten om man är intresserad av att hyra ut bostäder, till exempel.

Nygård består av sammanlagt elva byggnader fördelade på drygt 7,4 hektar, vilket i sig skapar möjligheter för att bedriva olika sorts verksamhet.
Nygård består av sammanlagt elva byggnader fördelade på drygt 7,4 hektar, vilket i sig skapar möjligheter för att bedriva olika sorts verksamhet. Foto: Husfoto

Hon lyfter också hela fastighetens placering – naturnära och med bara kilometrar till både centrala Ekshärad och Klarälven. Fastigheten lades ut för försäljning vid tisdag lunch och har när vi hörs inte ens legat ute i ett dygn, men det har lockat till sig ett stort intresse på nätet åtminstone.

– Jag tror nog kanske att vi skulle kunna få napp utomlands. Vi håller på och undersöker vilka länder vi ska publicera i, för vi kommer annonsera utomlands för det är mycket utlandskunder som flyttar hit, är kreativa och sätter igång olika typer av verksamheter.

Det har ju legat ute förut, vad tror du om möjligheterna om att sälja det nu?

– Det är ju alltid så att det tar lite längre tid med de här objekten, säger Victoria Håkansson och påpekar hur säljarna också kan tänka sig att överlåta hela den bolagsdel som i nuläget äger Nygård.

– Men att vi kommer sälja, det är jag helt övertygad om.

Artikeltaggar

Bostad och byggenEkshäradFastigheterFörsäljningKlarälvenMäklare

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.