Hoppa till huvudinnehållet

Hoppade ur båt – och tvingade till sig fiskeutrustning för 10 000 kronor

Publicerad:
Foto: Therese Jahnson/SvD/TT

Tre män hoppade ur en båt och tvingade till sig hundra fiskedrag och ett kastspö från två bröder. Detta enligt en anmälan till polisen som rubriceras som rån.

Händelsen ska ha utspelat sig under måndagseftermiddagen vid småbåtshamnen i Slottsbron. Målsägaren uppger att han och hans bror befann sig i hamnen för att ta upp sin båt när ytterligare en båt la till vid bryggan.

Tre personer ska ha hoppat ur båten och den ena mannen sprungit fram till målsägaren, som då satt i sin bil. Den misstänkte mannen ska ha slagit med en bräda i sidan på bilen och skrikit till målsägaren att komma ut.

Enligt anmälan ska målsägarens bror sedan ha tvingats lämna över kastspö och cirka hundra fiskedrag till de tre männen till ett uppskattat värde av 10 000 kronor.

Två män finns uppsatta som misstänkta, båda är i 35-årsåldern.

Artikeltaggar

BåtarBrott, lag och rättRånSlottsbron

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.