Hoppa till huvudinnehållet

Vann hela Värmlands skytteliga – här är målkungens oväntade klubbval

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Med sina 33 mål under förra säsongen blev Riyadh Ahmadi hela Värmlands skyttekung, nästa säsong spelar han för moderklubben Kronoparken United.
Med sina 33 mål under förra säsongen blev Riyadh Ahmadi hela Värmlands skyttekung, nästa säsong spelar han för moderklubben Kronoparken United. Foto: HP Skoglund

Han blev hela Värmlands poängkung förra säsongen med sina 33 mål för division 5-segraren Råtorp.

Många trodde nog att Riyadh Ahmadi skulle följa med laget upp i division 4 efter succén – men så blir det inte.

– Det var dags komma hem, säger målkungen.

Värmlandstoppen: ”Snacka om en lyckad seriecomeback”

Han gjorde 19 matcher förra säsongen, samtliga från start. Och vilken succésäsong det blev för Riyadh Ahmadi som noterades för smått makalösa 33 mål i Råtorp som vann division 5 östra efter att bara ha förlorat två matcher på hela säsongen.

De blåvita från norra Karlstad hade nog också räknat med att få se sin poängkung i division 4, men bolltrollaren Ahmadi väljer i stället spel i moderklubben Kronoparken United i division 5.

– Jag har en axelskada som gör att jag inte riktigt kan få ut maximalt av mig själv, därför känns det dumt och riskabelt att spela på en hög nivå. Jag har försökt att få en operationstid men tills dess kände jag att det kanske var dags för mig att komma hem till rötterna.

– Jag har alltid velat komma tillbaka och hjälpa klubben som en gång fostrade mig, nu var det fan dags, ler Ahmadi.

På väg till Nordvärmland

Den 28-årige anfallaren har haft problem med sin axel sedan 1,5 år tillbaka. Redan i division 3-seriepremiären med Hertzöga kom bekymren som gjort att axeln till och från hoppat ur led.

Men trots det kom han till spel förra året i ett Råtorp där han blev lagets stora målkung – vilket ledde till intressen från flera lag högre upp i seriesystemet.

Bland annat var division 2-klubben Nordvärmland intresserade av att sajna Ahmadi.

– Jättekul att det fanns lag som ville ha mig, men jag kände själv att det hade blivit för mycket, det är bättre att de satsar på någon som är helt hundra.

Värmlänningen ser nu istället fram emot att få kliva ut på Klasmossen, konstgräsplanen vid Campus där allt en gång började.

– Det är verkligen som att komma hem. Det är där som jag hängt med mina kompisar och spelat fotboll varje dag. Det är lite svårt att beskriva känslan.

Hoppas du på minst lika många mål som i fjol?

– Man kan alltid hoppas. Det är ju redan några som dragit ifrån men jag låg ju efter förra året och kom sedan ikapp. Det blir en rolig målsättning att jaga de som är i toppen och samtidigt hjälpa Kronoparken att vinna matcher.

– Laget vill vinna Femman och med tanke på att vi har många duktiga spelare i laget tror jag det är fullt möjligt.

Artikeltaggar

FotbollKronoparken UnitedRiyadh AhmadiRåtorps IK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.