Hoppa till huvudinnehållet

Chocken när Marie vaknade: ”Var ju bedrövligt när man såg det här i morse”

Publicerad:

I snart elva år har Marie Elfgren bott i huset på Hammarö. Men aldrig har gräsmattan sett ut som den gjorde på tisdagsmorgonen när hon vaknade.

– Det var ju bedrövligt, säger hon.

På bilden som Marie Elfgren postade i en lokal grupp på social medier på tisdagsmorgonen syns knappt något grönt gräs i hennes trädgård – bara uppbökad jord.

– Vi såg redan i går morse att någon varit där. Det var inte så här mycket, mer som att någon har luckrat upp som en ring runt ett område. Men det var ju bedrövligt när man såg det här i morse, säger hon.

– Jag har sett förut att det är andra tomter i Bärstad som haft likadant. Men inte här på vår gata.

Vad det är som har orsakat förödelsen vet hon inte. I Facebookgruppen spekuleras det kring vildsvin eller grävling.

– Men det är ingen som har något klart svar på om det är vildsvin eller grävling. Rådjur har man ju sett i trädgården, men inte sådant här.

Vad ska ni göra nu?

– Det behövs ju åtgärdas med massor av ny jord och sås om. Men det känns ju lite lönlöst för man vet inte om de kommer tillbaka. Och man kanske ska vänta lite för att få något expertutlåtande. Men det måste ju till någon åtgärd.

Artikeltaggar

BärstadDjur och naturHammaröHus och hemTrädgård

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.