Hoppa till huvudinnehållet

Marcus Hultman slutar som banmästare på Färjestad

Publicerad:
Marcus Hultman blir intervjuad av Fredrik Bengtsson.
Marcus Hultman blir intervjuad av Fredrik Bengtsson. Foto: Provinstidningen Dalsland

I sex år har Marcus Hultman varit banmästare på Färjestadstravet.

Men nu slutar han snart den anställningen då han inte orkar längre.

– Det är en väldigt utsatt position att vara banmästare, säger han.

Underlaget på en travbana är extremt viktigt och blir det inte som önskat kan kritiken vara hård, riktigt hård.

Exempel på det har vi sett vid V75-omgångarna på Axevalla och Örebro under de senaste veckorna.

För Färjestadstravets del har man haft otur med vädret i omgångar inför tävlingsdagar under det senaste året. När underlaget blev för hårt i början av december blev det uppmärksammat och till exempel Björn Goop strök sina hästar till de sista loppen den kvällen.

– Om man tar från perioden november till april är det nästan ett dygnet runt-jobb. Banan ska inte bara vara bra när det är tävlingar utan alla andra dagar också, säger Marcus Hultman.

Som alltså har sagt upp sig från uppdraget och slutar snart.

– Jag jobbar fram till juli. Att vara banmästare är en väldigt utsatt position och jag känner att jag inte orkar längre, det tar hårt psykiskt. Men det är inte lätt att få in någon ny banmästare heller och jag har sagt att jag kan vara behjälplig inledningsvis och stötta personen som kommer in efter mig.

Marcus Hultman har även en proffslicens på banan och på träningslistan finns det åtta hästar i nuläget.

– Jag känner att jag vill göra en satsning på det. Jag har en gård i Hertsöga som jag trivs jättebra på så jag kommer att bli kvar på Färjestad i framtiden, berättar han.

Artikeltaggar

FärjestadstravetIshockeyMarcus Hultman

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.