Hoppa till huvudinnehållet

Upprepat tema ledde till ny Degerforsförlust: ”Då är allsvenskan i fara”

Publicerad:
Degerfors nollades för andra matchen i rad.
Degerfors nollades för andra matchen i rad. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

I sex av sju matcher har Degerfors hamnat i underläge. Och inte heller denna gång kunde värmlänningarna vända till seger.

IFK Norrköping vann med 2–0 på Stora Valla.

Degerfors topp 3

3) Diego Campos

Vänsterkanten var Degerfors primära uppspelspunkt under matchen. I Campos fall inledde han med ett bra skottläge redan i den tredje minuten. Sex minuter senare framspelade han Dijan Vukojevic till ett fritt läge som med lite skärpa hade inneburit 1–0.

2) Dijan Vukojevic

Säga vad man vill om Dijan Vukojevic oskärpa. Ja, han ska göra fler mål på sina lägen. Ja, hans bolltapp innan 0–2 blev med facit i hand väldigt kostsamt. Men i det övriga spelet är han extremt nyttig för Degerfors. Han fixar fram både frisparkar och gula kort för motståndarna. Och i ännu ett blekt Dif är han den spelare som synts allra mest ute på planen.

1) Joe Gyau

Han blandade och gav till viss del, men under inledningen av matchen var amerikanen överlägsen längs sin vänsterkant. Men sin snabbhet – och stundtals blixtrande teknik – var han ett ständigt hot för IFK:s högerback Daniel Eid. Det var anledningen till Degerfors pigga indelningen som även bör renderat i målmässig utdelning.

Matchens...

...Sena återbud

Sebastian Ohlsson, Rasmus Örqvist och Gustav Granath fanns alla med i matchtruppen. Däremot fanns varken Ohlsson (sjukdom) eller Örqvist (ännu inte återställd från hjärnskakningen) med när startelvan presenterades. Det gjorde Granath – som även tog en plats i backlinjen. Men strax innan avspark tvingades även han lämna återbud, trots att 26-åringen fanns med på uppvärmningen.

...Återkommande

I sex av sju allsvenska matcher har motståndarna tagit ledningen mot Degerfors. Av dessa har värmlänningarna förlorat fem (med måndagens drabbning inräknad). Det talar sitt tydliga språk att Degerfors MÅSTE få utdelning på sina lägen – tidigt i matcherna. Annars lär det bli svårt att få med sig trepoängare, vilket är ett krav för att allsvenskan inte ska vara i fara.

...Mardrömsinledning

0–1 med en halvlek kvar att spela är tufft nog. Men när Degerfors sedan släpper in ett 0–2-mål redan i den 48:e minuten, var det mångas hopp som släcktes. Norrköping hade kontroll på matchbilden halvleken ut och kunde med marginal hålla ut.

Kort om matchen

Degerfors ville studsa tillbaka efter torsdagens bottennapp i Göteborg. Och visst inledde man piggt!

Redan i den tredje minuten blev det händelserikt. Som sista gubbe efter en hörna valde Joe Gyau att två gånger om dribbla mot en framrusande Christoffer Nyman i Peking. Det ledde i sekvensen efter fram till ett bra avslutsläge för Diego Campos.

En spelare som definitiv stack ut i inledningen var just Gyau. Gång på gång kom amerikanen förbi på sin vänsterkant. Det enda som egentligen saknades var spetsegenskapen att få till farliga målchanser.

”Ta vara på sina målchanser” gjorde å andra sidan gästande Norrköping – som lite från ingenstans hade 0–1 på tavlan i den 23:e minuten.

”Totte” Nyman nådde högst med huvudet när varken Oscar Wallin eller Elyas Bouzaiene lyckades snappa upp honom i straffområdet.

En kalldusch för Degerfors – som därefter tappade momentumet fullständigt.

0–1 i halvtid var ett orättvist resultat sett till matchbilden.

Om det var en kalldusch i första halvlek när Peking tog ledningen, vad är det då när ledningen utökas tre minuter in i andra halvlek?

Dijan Vukojevic med farligt bolltapp strax innan mittlinjen som bortalaget snabbt vände på. Bollen gick ut till isländske stjärnan Arnór Sigurdsson, som enkelt kunde rulla in bollen i bortre hörnet.

Degerfors gjorde ett trippelbyte med 30 minuter kvar för att försöka väcka liv på manskapet.

Rödvitt spelade upp sig något, men utan att IFK på något sätt tappade kontrollen.

I stället nollades man på nytt när 0–2 blev matchens slutresultat.

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotbollIFK Norrköping

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.