Hoppa till huvudinnehållet

Skyttekung till Boltic – återförenas med tvillingbrodern: ”Fajtas i toppen”

Publicerad:
Markus Eriksson gjorde 32 mål för Surte i fjol och har nu skrivit på för Boltic.
Markus Eriksson gjorde 32 mål för Surte i fjol och har nu skrivit på för Boltic. Foto: FREDRIK AREMYR

Boltic har värvat en skyttekung.

Forwarden Markus Eriksson som stod för 32 mål i seriekonkurrenten Surte återförenas med brodern Andreas Eriksson.

– Jag tycker Boltic tog kliv i fjol och tror att det går att få ut ännu mer, säger han.

Pusselbitarna börjar falla på plats för Boltic. Senast i raden av starka nyförvärv är Markus Eriksson, 28, som senast spelade i bottenlaget Surte men gjorde innan dess flera säsonger för Gripen.

Nu är den vasse målskytten klar för Karlstadsklubben.

– Vi har haft kontakt förr och det var nära förra året. Men fanns saker som inte riktigt klaffade då, nu passar det väldigt bra för mig. Det är en annan typ av utmaning än förra året och nu får jag komma till ett lag som siktar högre, säger Eriksson.

Boltic har under flera säsonger försökt att värva Eriksson men inte lyckats. Nu vägde lusten att få spela med tvillingbrodern Andreas tungt och därför återförenas de efter att inte ha spelat med varandra på drygt tio år.

– Det är såklart en faktor, Andreas är ganska rotad i Karlstad och trivs bra där. Vi har inte spelat ihop på väldigt många år och kanske var det här sista chansen att prova på en ny stad – det ska bli väldigt kul att spela med brorsan igen.

Många mål för Eriksson blev det men desto tyngre säsong för Surte som till slut lyckades kvala sig kvar i allsvenskan.

– Det var första året i allsvenskan för många i laget och vi hade lite för långa svajiga perioder. Nu har jag inte pratat med laget men det vore häftigt att fajtas med topplagen.

Vilken roll i anfallet har ni pratat om att du ska få?

– Jag gillar djupledsåkandet och komma till avslut. Så det är en forwardsplats eller på yttermittfältet jag kan spela – även om det vi diskuterat mest är en forwardsplats, säger Eriksson.

Klubben hade en namnkunnig offensiv i fjol och även om både Gustav Backman och Elis Lindgren gjorde över 20 mål fick inte laget ut maximalt av offensiven.

Tränaren Henrik Löfvendal berättar att han och klubben jobbat hårt sedan säsongen tog slut för att knyta Eriksson till sig.

– Det känns jättebra att det är klart. Han är en offensiv spelare som är riktigt vass i djupled och är bra på det mesta. Han kommer ge oss en dimension till i spelet, nu fanns det en möjlighet och han ville gärna spela med sin brorsa också, säger Löfvendal.

Löfvendal pekade flera gånger under säsongen ut bristen på förmåga att lösa upp samlade försvar. I Eriksson ser han ett skarpare verktyg när det kommer till att dyrka upp låga försvar.

– Han är ingen powerforward, men spelskicklig, och jäkligt snabb i djupet. Elis och Gustav är kanske lite mer tunga framåt. Han är också bra på att göra enkla mål och vi får dessutom en hörnskytt till.

Henrik Löfvendal har jobbat länge på att få Markus Eriksson till Karlstad.
Henrik Löfvendal har jobbat länge på att få Markus Eriksson till Karlstad. Foto: Lisa Olaison

Nu är de allra flesta pusselbitarna lagda när det gäller lagbygget. Klubben pratar fortfarande med Jacob Bucht om en kontraktsförlängning och även med Lucas Hovlund.

Men kring Lucas Hovlund har Boltic fått konkurrens från elitserieklubben Motala och vad som händer med forwarden Johannes Camilton är fortfarande oklart.

– Detta var egentligen den sista pusselbiten vi ville ha. Sen är det Lucas och Jacob som vi pratar med, vi får se hur det går. Johannes jobbar på annan ort så det är också oklart hur de blir med honom, säger Löfvendal.

Artikeltaggar

BandyIF Boltic

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.