Hoppa till huvudinnehållet

Gymmet lämnar flygplatsen – här öppnar det istället: ”Vi ville närmare Hagfors”

Publicerad:
Jeanine Sanders och Ruben Sibma har precis öppnat MK Gym i de nya lokalerna i centrala Uddeholm och tror det blir bättre att komma in bland folk.
Jeanine Sanders och Ruben Sibma har precis öppnat MK Gym i de nya lokalerna i centrala Uddeholm och tror det blir bättre att komma in bland folk. Foto: Daniel Olausson

Det blev för ödsligt ute vid flygplatsen.

Nu har gymmet flyttat in till centrala Uddeholm – med en tydlig uppmaning.

– Ruben påpekar att vi riktar oss framför allt till er som inte börjat träna än, det är därför vårt gym finns, säger Ruben Sibma.

Han pratar lite skämtsamt om sig själv i tredje person, samtidigt som han också menar allvar. Inställningen är att alla ska vara välkomna, och med ett flertal olika inriktningar har gymmet också en hel del att erbjuda, förklarar han.

– Vi har fått till oss ytterligare en träningsform i form av CrossFitness, säger han och förklarar hur en ska stava det med stort C och stort F, samt hur man arbetar mycket med egen kroppsvikt, ringar, rep och kettlebells.

– Sedan är det ett vanligt styrkegym, ett cardiogym med löpband, cyklar och crosstrainer, samt kampsport.

Kampsportsdelen är precis som förut uppdelad mellan både åldrar och discipliner, och inga förkunskaper krävs.

– Det är viktigt att påpeka det är framför allt de som inte känner sig välkomna och som inte kan, som är välkomna. Vi hade invigning i lördags och då var det en som sade det att han var tvungen att gå ned tio kilo först innan han skulle börja träna, men det är ju lite som att äta mig mätt först och sedan gå på restaurang.

Gymmet har flyttat in i gamla butikslokaler i centrala Uddeholm och efter ett par intensiva förberedelsemånader invigdes det i lördags.
Gymmet har flyttat in i gamla butikslokaler i centrala Uddeholm och efter ett par intensiva förberedelsemånader invigdes det i lördags. Foto: Privat

Ruben Sibma har varit igång med konceptet MK Gym nu i några år. Efter att ha börjat i Munkfors flyttade man under hösten 2020 till kontorskomplexet vid flygplatsen med gott hopp om att det ödsliga läget till trots skulle gå att locka träningssugna till gymmet.

– Men det kändes lite så där, det fanns ingen busshållplats där och känns lite som att det bara går inte att ta sig runt Rådasjön, det är lite som att jorden slutar vid Uddeholm. Så vi ville närmare Hagfors och Uddeholm i sig är hyfsat stort och i behov av ett ställe att träna. Så den största anledningen är att vi vill att ännu fler ska nå oss, att fler ska börja träna och här har både kommunen och vår hyresvärd varit jättehjälpsamma.

Vad har ni för förhoppningar nu då?

– Uddeholm är som sagt hyfsat stort, det bor rätt många här och vi finns ju i ett lägenhetshus. Så vi tror nog att vi kanske nästan kan fördubbla antalet medlemmar.

LÄS OCKSÅ:

Kampsportsgym flyttar norrut – till flygplatsenRuben stoppade bråkig Munkforsbo – hyllar kampsportenKampsport och gym under samma tak

Artikeltaggar

GymHagforsKampsportMotion och hälsaMunkforsUddeholm

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.