Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: FBK vinner dragkampen om jättelöftet – har gjort sitt val

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Liam Öhgren byter Djurgården mot Färjestad nästa säsong, enligt VF-sportens uppgifter har jättelöftet valt FBK.
Liam Öhgren byter Djurgården mot Färjestad nästa säsong, enligt VF-sportens uppgifter har jättelöftet valt FBK. Foto: EMMA WALLSKOG

Han besökte Färjestad förra veckan – men har därefter besökt andra klubbar, bland dem Skellefteå.

Nu har Liam Öhgren, 19, gjort sitt val.

VF-sporten kan avslöja att FBK vunnit dragkampen om ett av svensk hockeys största löften.

Djurgårdstalangen Liam Öhgren hade ett suveränt slutspel. Med åtta mål och totalt 13 poäng var det hans definitiva genombrott på seniornivå, och han attraherade många SHL-klubbar inför nästa säsong.

Och draftad redan som nummer 19 i första rundan av Minnesota Wild, för övrigt med tre värmlänningar i laget, förra sommaren är Liam Öhgren inte bara en av svensk hockeys utan ett av de största löftena i sin generation globalt.

Det var för en vecka som podden Sanny & Svensson avslöjade att forwardstalangen Liam Öhgren hade gjort sitt personliga val och väntades skriva på för Färjestad.

Under den senaste veckan har Öhgren, efter Minnesotas rekommendation besökt ett antal SHL-klubbar.

Bland annat Skellefteå.

Men Liam Öhgrens ambition och val har sedan ett tag tillbaka varit Färjestad, där VF från initierat håll fått liknande uppgifter som de Expressen gick ut med för en vecka sedan.

Enligt uppgifter till VF-sporten har Liam Öhgren nu också skrivit på för Färjestad, som inte bara vinner dragkampen mot de andra intresserade klubbarna utan får in en högoktanig talang i laget.

Läs också

Artikeltaggar

ExpressenFärjestad BK HerrIshockeyLiam ÖhgrenMinnesotaMinnesota WildSHLSkellefteåSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.