Hoppa till huvudinnehållet

Ny hemvändare klar för Forshaga – här är de fem senaste namnen in i bygget

Publicerad:
Hugo Ek Koskela, här i Grums, är Forshagas tredje nyförvärv inför kommande säsong.
Hugo Ek Koskela, här i Grums, är Forshagas tredje nyförvärv inför kommande säsong. Foto: Lisa Olaison

Tre tränare, ett tredje nyförvärv – och en till förlängning.

Forshaga fortsätter att fylla på Hockeyettan-truppen.

– Jag är glad för alla spelare vi får in – men lite extra för de med Värmlandsbakgrund, säger ordföranden Christer Larsson.

Efter att ha värvat backen Felix Söderlund permanent från Bik Karlskoga, och lockat hem Jonathan Ström från Skövde är det offensivt som Forshaga även presenterar säsongens tredje nytillskott.

Och på nytt rör det sig om en värmländsk hemvändare.

– Att få hit dem och vidareutveckla dem har varit vårt tänk i många år, säger Christer Larsson.

Den senaste värvningen i det ledet är Hugo Ek Koskela, Säffle HC-produkten som till stor del fostrats i Grums som han, efter ett år i Bik Karlskoga J20, lirade med i Hockeyettan innan karriären gick vidare till Surahammar och Vännäs i samma serie.

– Han fick det att lossna i Vännäs och var en spelare vi funderade på redan i fjol, men då hann Köping före.

20 (7+13) poäng på 35 matcher blev det där i ettan i vintras för 21-åringen.

– Extra kul att vi nu kunde få Hugo till oss. Vi hoppas att han ska kunna vara en poängspelare hos oss. Han producerade mycket som junior, och det brukar ta två-tre år i ettan innan killarna börjar göra det där också.

Tre tränare klara

Samma förhoppning har Forshaga om senaste förlängningen: Filip Norbäck, 21, som anslöt mitt under förra säsongen från Vänersborg men som innan dess öst in poäng i tvåan för Grums.

– Filip skrev 1,5 år när han kom nu är vi överens om att köra vidare. Han tog väldigt stora kliv och vi hoppas han kan etablera sig hos oss. I rätt omgivning kan han producera, det visade han med en poäng i snitt i kvalet.

Offentligt i helgen blev även de delar av tränarstaben som Forshaga har klara.

Nye huvudtränaren Thomas Engman får Linus Hernström och Mathias Fransson som två av tre assisterande samtidigt som Peter Berg är klar för sitt åttonde år som målvaktstränare.

– De har fått prata ihop sig med Thomas och känner alla att det kommer fungera bra. Mathias kommer nog inte stå i båset så mycket utan mer ha hand om statistik och saker runt träningarna, en modern version av lagledare. Så vi letar fortfarande en assisterande tränare till, säger Larsson.

Artikeltaggar

Christer LarssonForshagaForshaga IF IshockeyGrumsHockeyettanHugo Ek KoskelaIshockeyKarlskogaNyförvärvSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.