Hoppa till huvudinnehållet

Gunilla, 66, rider Vänern runt: ”Packningen lär bli klurig”

Publicerad:

Gunilla Rydstern, 66, längtar efter äventyr.

Nu ska hon rida Vänern runt.

– Packningen lär bli klurig, säger hon.

Den 50 mil långa turen går av stapeln i Mariestad i början på juni. Framför sig har deltagarna en tre veckor lång ridtur. En av dem som ska delta är Säfflebon Gunilla Rydstern.

Det är inte första gången Gunilla Rydstern rider långt. Hon tycker om långritter och brukar genomföra någon varje år tillsammans med sin Islandshäst Alfasteinn.

– Han tycker om att vara ute på äventyr och gillar när det händer saker.

Gunilla och Alfa, som Alfasteinn kallas, kommer inte att rida med på hela turen. Tillsammans med en kompis kommer hon istället att lasta hästarna i transport och köra till Vänersborg, där de möter upp övriga deltagare. Väl hemma i Säffle tackar de för sig.

– Vi har inte tid att rida i tre veckor. Det räcker med några dagar, säger Gunilla och skrattar.

Men det är inte bara att rida de många mil som ligger mellan Vänersborg och Säffle. För att klara av utmaningen ligger Alfa och Gunilla i hårdträning för att bygga upp den kondition som ritten kräver.

Ska man rida flera dagar i sträck finns det mer än bara konditionen man behöver fundera över.

– Packningen lär bli klurig. Vi bär med oss allt på hästarna så det gäller att tänka till.

För mycket packning bli otympligt, men de behöver ändå vara förberedda på alla typer av väder. Regnar det så regnar det.

– Vi hoppas på bra väder. Det ska bli kul att rida på nya vägar och få ett litet äventyr. Jag tycker om att träffa nya människor med samma intresse, som är lite nördar. Och så är det skönt att bara kunna följa med när någon annan håller i det och drar i trådarna, säger Gunilla Rydstern.

Artikeltaggar

ResorRidningSäffleTransportVänernVänersborg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.