Hoppa till huvudinnehållet

Nya badhuset blir 5,8 miljoner dyrare än beräknat

Publicerad:
När första spadtaget för badhuset togs för drygt ett år sedan låg budgeten på 146 miljoner, men nu kan kommunalrådet Per Lawén konstatera att slutnotan blir högre.
När första spadtaget för badhuset togs för drygt ett år sedan låg budgeten på 146 miljoner, men nu kan kommunalrådet Per Lawén konstatera att slutnotan blir högre. Foto: Lisa Olaison

Prislappen för det nya badhus som just nu byggs i Deje blir dyrare än beräknat för Forshaga kommun.

– Med prishöjningarna de senaste åren får vi vara glada att det inte blir värre, säger kommunalrådet Per Lawén (S).

Byggnationen av hallen som placeras nära det befintliga badhuset intill Dejeskolan löper tidsmässigt på som planerat. Däremot verkar alltså slutnotan bli något mer tilltagen än först beräknat.

Budgeten på 146 miljoner kronor ser just nu ut att spräckas med 5,8 miljoner kronor.

– Det handlar framför allt om de extrema prishöjningarna det senaste året, vi får vara glada att det inte blir värre. Men en del av ökningen kommer sig också av att man behövde flytta på en takbjälke, då det planerade hopptornet tog lite mer utrymme än vad som framgick på ritningarna, säger Per Lawén.

Slutbesiktning är planerad till 23 oktober, och några veckor senare vankas invigning. Inför det hoppas Lawén att diskussionerna mellan kommunerna i Karlstads närområde om samarbete om simundervisning kommit längre.

– Flera kommuner har det knepigt på den punkten: Karlstads kommun ska renovera eller bygga nytt i Vålberg, Grums har funderingar om sitt badhus och Hammarö kan inte använda sin simhall längre. Vi måste samarbeta för att alla barn ska få den simundervisning de behöver, säger han och fortsätter:

– Vi ska absolut försöka hjälpa till med vårt badhus, det gäller bara att hitta en lösning så det blir praktiskt genomförbart.

Hur skulle det kunna se ut?

– Man kan till exempel tänka sig att eleverna från de norra delarna av Karlstads kommun får sin simundervisning hos oss. Men vi får hålla det öppet tills vidare, vi är mitt inne i den här dialogen för närvarande.

Artikeltaggar

BadanläggningarBudgetarForshaga kommunKarlstads kommunPer LawénSamhälleSocialdemokraternaVålberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.