Hoppa till huvudinnehållet

Efter mötet – S vänder i frågan om elevresurserna: ”Men vi har fortfarande en oro”

Publicerad:
Malin Ericsson (S) är tillfreds med den information som gavs vid barn- och bildningsutskottets möte i tisdags och samtidigt som hon fortfarande är lite orolig finns det också förståelse för att något måste göras.
Malin Ericsson (S) är tillfreds med den information som gavs vid barn- och bildningsutskottets möte i tisdags och samtidigt som hon fortfarande är lite orolig finns det också förståelse för att något måste göras. Foto: Daniel Olausson

Oron finns kvar, men Socialdemokraterna accepterar att antalet elevresurser behöver bli färre.

– Vi har full förståelse för att något måste göras, säger Malin Ericsson (S).

Partiet både begärde och fick mer information rörande hur verksamheten resonerar när det kommer till beslutet att minska antalet elevresurser på kommunens samtliga skolor.

Det resulterade i en bra diskussion på tisdagens möte i barn- och bildningsutskottet, säger dess vice ordförande Malin Ericsson som också förklarar att Socialdemokraterna inte tar frågan vidare i nuläget.

– Det är väldigt mycket pengar som blöder ut nu och vi fick se att vi har för många resurser och hur kostymen är för stor, så vi har förståelse för att man behöver banta ned, säger hon.

– Men förvaltningen har också försäkrat oss om att man ska följa upp det här noga så att det inte blir barn som hamnar i kläm. Men vi har såklart fortfarande en oro för hur det ska bli.

Satsar på andra arbetssätt

Utskottsordförande Boo Westlund (OR) förklarade i förra veckan hur man ska satsa mer på att förse elevresurserna med adekvat utbildning och hur de ska jobba mer i team, vilket man i sin tur tror ska höja kvalitén på resurserna, trots att antalet minskas.

– Många har det här en till en-resurs som är knuten till en person och det kommer man gå ifrån mer och mer vilket också gör det mindre sårbart som vi fick förklarat för oss. Blir en elevresurs sjuk idag kanske inte den eleven ens går till skolan, så det blir bättre att kunna täcka upp varandra och blir det mer utbildning för elevresurserna så blir det också bra, resonerar Malin Ericsson.

Omorganisationen av elevresurser berör samtliga av kommunens skolor, som den i Hagfors.
Omorganisationen av elevresurser berör samtliga av kommunens skolor, som den i Hagfors. Foto: Daniel Olausson

Hon sade också tidigare i veckan att man vill se fler vuxna i skolan, inte färre.

Känner du dig trygg i den information du fick?

– Ja, till och från. Man vill ju ha fler vuxna i skolan och där kanske man kan hitta andra lösningar, men det är inget vi har diskuterat. Så vi känner fortfarande en oro över det här, men det är svårt.

Socialdemokraterna kommer följa upp hur det går, förklarar hon, och det har också Oberoende realister sagt att de ska göra.

LÄS OCKSÅ:

S-kritik mot minskning av elevresurser: ”Fler vuxna i skolan, inte färre”Antalet elevresurser bantas – Camilla orolig för sin son: ”Jag ser en jätteproblematik”

Artikeltaggar

BarnFörvaltningHagforsMalin EricssonOberoende realisterSkola och utbildningSkolorSocialdemokraternaUtbildning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.