Hoppa till huvudinnehållet

Werners dråpliga nakenchock: ”Jag stod framåtlutad med röven ut i korridoren”

Publicerad:
Patrik Werner sitter inne på en och annan anekdot om sin tid i Degerfors IF
Patrik Werner sitter inne på en och annan anekdot om sin tid i Degerfors IF Foto: Dennis Pavlovic

Har ni hört när Patrik Werner visade röven för en nytillträdd styrelseledamot – eller möjligtvis utskällningen för att inte ha tagit lyra med två händer?

– Det låter som jag är helt dum i huvudet nu, säger Degerfors sportchef till podcasten Hunden, Katten, Glassen.

Lurigt bortamöte mot IFK Göteborg – då kan Degerforskaptenen vara spelklar

På torsdag väntar ett intressant möte mellan IFK Göteborg och Degerfors IF. Som uppladdning har Patrik Werner gästat Blåvittpodcasten Hunden, Katten, Glassen – där han på sedvanligt vis bjöd på sig själv.

Bland annat togs ett par humoristiska anekdoter upp som sportchefen fick försvarar sig mot.

Först tar vi oss tillbaka till när Patrik Werner var tränare för Degerfors och den nuvarande tränaren, Andreas Holmberg, i stället sprang runt som spelare.

– Det var innan vi gjorde om läktaren och hade en smal korridor som vi bytte om vid... Fan, det låter som jag är helt dum i huvudet nu, säger Werner innan han fortsätter:

– ”Adde” stod i korridoren och jag i omklädningsrummet. Det här hände inte ofta men jag brukade ibland prata med röven till. Jag stod framåtlutad med röven ut i korridoren. Då såg jag på ”Adde” att han vinkade mot mig, men jag fattade inte vad han menade. Och helt plötsligt kom vår nye styrelseledamot in som jag inte hade träffat. Då stod jag där med röven rätt ut i korridoren när han kommer in.

– Jag var ju helt naken där, så jag fick hastigt resa mig upp. När jag väl kom tillbaka till klubbhuset sa han till mig ”det var också ett jävla bemötande”, skrattar Patrik Werner när han återberättar historien i en förfinad version.

”Ta med båda händerna”

Men det fanns ännu en anekdot på lager som den nära vännen till Patrik Werner, Ola Toivonen, hade skvallrat om.

Werner berättar på nytt:

– Jag var på bröllop, eller om det var någon 40-årsfest, neråt västkusten. Vi spelade brännboll och drack lite öl, och jag ställde mig längst bak. För er som inte vet har jag bara en hand. Då slog motståndarlaget ut och jag skulle ta bollen. Eftersom det inte är till någon större hjälp för mig att ta med båda händerna försökte jag ta enhandslyra. Men jag tappade bollen – och någon skriker ”ta med båda händerna”. Så kom det därefter en boll till som jag också tog, men tappade igen.

Efter ytterligare en misslyckad lyra av Patrik Werner ökade frustrationen hos lagkamraterna...

– Då skrek någon i mitt lag som jag inte kände – och som inte hade sett att jag bara hade en hand – ”ta med båda händerna för fan”. Men jag sa inget till henne och lite senare under dagen hade någon antagligen berättat för henne att jag bara hade en hand, så hon bad om ursäkt, haha.

Werners ärlighet

47-åringen fick även frågan om hur han ser på möjligheten att upprepa historien att ta Degerfors till Europaspel någon dag.

Lika charmigt – som det är ärligt – svar Werner följande:

– Jag tror inte det är möjligt, det är väl om vi vinner Svensk cupen och kan ha flyt. Det krävs att vi har tur i typ kvartsfinal, semifinal och final. Topp fyra-fem i allsvenskan tror jag inte kommer ske, men jag trodde i och för sig inte att vi skulle gå upp i allsvenskan för åtta-tio år sedan heller.

Artikeltaggar

AllsvenskanAndreas HolmbergDegerfors IF HerrFotbollIFK GöteborgPatrik Werner

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.