Hoppa till huvudinnehållet

Patrik Hjelte ny ordförande – berättar om framtidsplanerna för Färjestadstravet

Publicerad:
Patrik Hjelte är ny ordförande på Färjestadstravet.
Patrik Hjelte är ny ordförande på Färjestadstravet. Foto: Tommy Andersson

I förra veckan tackade Patrik Sandin för sig som ordförande på Färjestadstravet.

Efter Patrik kommer Patrik.

Patrik Hjelte är ny ordförande på banan.

– Det finns mark som vi äger som bara finns där utan att den används, berättar han om framtidsplanerna.

Patrik Hjelte har en lång period bakom sig som hästägare, bland annat hos Björn Goop. För två år sedan valdes han in i styrelsen och för ett år sedan blev han vice ordförande på Färjestadstravet.

Patrik Sandin hade varit tydlig med att han skulle sluta som ordförande och nu är Patrik Hjelte ny ordförande med Peter Östberg som vice ordförande.

Vi har tidigare berättat att det har funnits planer på att flytta travbanan från Färjestad men nu har man landat i beslutet att den ska finnas kvar på samma yta.

Men räkna med att anläggningen kommer att se annorlunda ut om några år.

– Det finns tre hörnstenar som vi jobbar efter och det är aktiva, anläggning och publik, berättar Hjelte.

Enorm yta

När det handlar om anläggningen så har Färjestadstravet en stor mark som ligger på ett område som är attraktivt för bostäder.

– Vi har 270 000 kvadratmeter och samtidigt finns det ett underskott på bostäder i Karlstad. Det finns mark som vi äger som bara finns där utan att den används. Kommunen tittar på detaljplan för hela Färjestad och där vi ska ge våra inspel på hur travbanan ska se ut i framtiden. Just nu är det lågkonjunktur så det här ligger en bit bort i tiden. Jag vet inte vad marken är värd men har hört att det är en del, berättar Hjelte.

Framtiden för totohallen och den gula byggnaden bakom, Skänken, är osäker.
Framtiden för totohallen och den gula byggnaden bakom, Skänken, är osäker. Foto: Mikael Solberger

Tidigare har det pratats om att totohallen kan rivas. En väldigt stor byggnad precis vid mållinjen som blir fylld med publik endast vid de större travdagarna.

– Men vi har även en stor yta som fungerar som drive-in-parkering för bilar. Det är en stor yta som sällan används utan det är mest vid våra stordagar som långfredagstravet och Unionstravet. På den ytan skulle det få plats många bostäder. Vi har inte bråttom med vårt beslut utan det viktiga är det blir rätt. Vi vill höra med våra aktiva. Vår sportchef Greger Artursson är ute besöker tränarna för att höra vad de vill ha och förväntar sig av Färjestadstravet.

Åker på studiebesök

Man kommer också att besöka andra banor som ligger före Färjestadstravet med att göra förändringar.

– Styrelsen kommer att åka till banorna Jägersro och Åby. På Åby har de aktiva varit nöjda med hur förändringen har blivit och det är viktigt.

Ett problem som alla travbanor brottas med är publiksiffrorna när det gäller vardagstravet. Det är många som väljer att följa travkvällar hemifrån i stället för att vara på plats.

– Vi såg nyligen på långfredagstravet med över 5 300 besökare att det går att locka folk. Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson var på plats och han sa att det är precis så som en travdag ska vara, att det var den bästa travdagen på länge. Visst vill vi att fler ska komma till oss en vanlig måndagskväll och det är något som vi måste jobba med.

Nytt från Färjestadstravet är också att Michaela Ambjörnsson, som tidigare hade titeln marknadskoordinator, har blivit marknadschef.

Artikeltaggar

FärjestadstravetPatrik HjelteSportSvensk TravsportTrav

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.