Hoppa till huvudinnehållet

Wallin bekräftar – fler spelare lämnar Färjestad: ”Väldigt besviken”

Publicerad:
Rickard Wallin berättar att klubben valt att tacka flera spelare för sin tid i klubben.
Rickard Wallin berättar att klubben valt att tacka flera spelare för sin tid i klubben. Foto: HP Skoglund

Färjestad bekräftar nu att fler spelare lämnar truppen. Ville Pokka, Brandon Davidson, Dennis Hildeby och Eric Engstrand är nu helt avskrivna.

Det är väntade namn som Färjestad nu väljer att tacka för insatserna i klubben. Förutom nämnda spelare nämner också Rickard Wallin i en intervju på klubbens sajt även Remi Elie som i helgen presenterades av Linköping.

– Det kom ju ut en nyhet som blev negativ för oss förra veckan där Remi Elie valde ett annat alternativ. Jag säger som jag gjorde till honom när han ringde och berättade att han hade valt något annat och det är att jag är väldigt besviken, säger Wallin till klubbens sajt.

Ytterligare ett namn som Wallin kommenterar är Daniel Viksten. Som för VF-sporten berättade att han överväger att avsluta sin karriär.

– Det finns orsaker till allt. Det har nu gått en tid efter att säsongen avslutades, det har blivit ny månad och några avtal har löpt ut. Därför säger vi idag stort tack för era insatser i Färjestad BK till Ville Pokka, Brandon Davidson, Remi Elie och Erik Engstrand. Daniel Viksten står utan kontrakt i dagsläget, och i nuläget har vi inte den rollen kvar som han haft. Vi har dock stor respekt för Daniel och ser vad framtiden utvisar.

Djurgårdsmålvakten Carl Lindblom uppges ha valt spel i FBK kommande säsong och Wallin bekräftar att Färjestad gått vidare med andra spår än Hildeby.

– Dennis Hildeby kommer till 99 procents säkerhet att fortsätta sin karriär i Nordamerika, säger han.

Efter Modos SHL-avancemang – här är Färjestads nyförvärv: ”Spännande målvakt”Uppgifter: Ett till superlöfte till Färjestad – och NHL-meriterade backen är klarFBK-stjärnan nobbar förlängning – väljer SHL-konkurrent: ”Jag blev förvånad”Bekräftat: FBK-löftet klar för norsk klubb

Artikeltaggar

Daniel VikstenDennis HildebyFärjestad BK HerrIshockeyRemi ElieRickard WallinVille Pokka

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.