Hoppa till huvudinnehållet

Ny målgrupp för bokfestivalen som backas upp med 75 000 kronor

Publicerad:
Värmlands bokfestival brukar locka mellan 4 000 och 5 000 besökare varje år.
Värmlands bokfestival brukar locka mellan 4 000 och 5 000 besökare varje år. Foto: HP Skoglund

Tänker du besöka Värmlands bokfestival?

Då ska du ringa in 17-19 november i almanackan.

Karlstads kommun har beslutat att stötta festivalen med 75 000 kronor.

Det är Region Värmland som arrangerar den årliga festivalen med stöd av Kulturrådet och Karlstads kommun. De sistnämnda backar i år, genom ett beslut i kultur- och fritidsnämnden, upp evenemanget med 75 000 kronor.

Precis som förra året blir festivalen, som lockar mellan 4 000 och 5 000 besökare, tredagars. Den första dagen sätter fokus på elever på låg- och mellanstadiet medan fredagens skolprogram anpassas för äldre elever.

En prioriterad satsning på målgruppen unga vuxna är en av nyheterna 2023. Det sker genom ett samarbete med folkhögskolorna i Värmland.

Konceptet med olika temaområden, som hade premiär 2022, fortsätter och utökas med nya områden. En annan nyhet är att ett kreativt torg byggs upp i entré- och restaurangområdet i Nöjesfabrikens lokaler.

Regionens ambition är att erbjuda cirka 120 författarprogram och 100 utställare samt att festivalen ska besökas av runt 1 500 skolelever.

Artikeltaggar

FestivalerKarlstads kommunKulturKulturrådetNöje/KulturNöjesfabrikenRegion VärmlandVärmlands bokfestivalVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.