Hoppa till huvudinnehållet

Cancerpatient dog – sjukhuset satte inte in rätt behandling

Publicerad:
IVO har mottagit en anmälan från Region Värmland. Foto: Stina Stjernkvist/TT

En patient med cancer avled efter att Region Värmland missat en pågående bältrosinfektion. Nu anmäler regionen sig själva till Inspektionen för vård och omsorg, IVO

Det var i november 2021 som en patient insjuknade i benmärgscancer. Behandling påbörjas och en månad senare skrivs patienten ut, men det skulle visa sig bli kortvarigt.

Ett par dagar senare kommer nämligen patienten tillbaka, eftersom hen upplever ett försämrat allmäntillstånd. Därefter följer en tid där patienten åker in och ut från sjukhuset.

I februari upptäcks att patienten har bältros, vilket tidigare missats. Medicin sätts in men patienten fortsätter att bli sämre.

I slutet av februari avlider patienten och viruset ska vara en bidragande faktor. Personalen på sjukhuset beskriver patientens sjukdomsförlopp som långt och komplicerat.

Nu har Region Värmland anmält sig själva till IVO, för att incidenten ska utredas.

Artikeltaggar

InspektionerIvoOmsorgRegion VärmlandVårdVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.