Hoppa till huvudinnehållet

Vårstäda trädgården – gå all in eller bara betrakta?

Publicerad:
Foto: Hasse Holmberg / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Många strängar har jag på min lyra, och jag har även jobbat med blommor. Men att sköta en hel trädgård – det är en ny utmaning.

Jag har alltid hört att har man hus, finns det alltid något att göra.

Och något som redan pockat på är vår trädgård. Häromdagen var vi, både jag och min sambo, ute och försökte vårstäda i rabatterna. Något jag längtat efter. Jag småler lite vid tanken, när vi båda gick runt med krattor och fyllde skottkärran med gamla löv och gamla blommor.

Jag inser också att det här året kanske jag ska betrakta mer än att gå all in. Alla visioner jag hade innan om att sätta egen Dahlia och så egna kryddor har mörkats lite då jag känner att tiden flugit iväg. Sedan tänker jag även på när jag löpte amok med sekatören på vår lavendel, hade jag inte hejdat mig då, hade vi kanske inte haft någon kvar...

Däremot har jag redan planterat i flera krukor, som placerats ut lite här och där. I flera av dem har jag satt penséer, och på bordet i den inglasade altanen står äntligen min första Mårbackapelargon!

Hur ska jag bli en bra trädgårdsmästare – när blommorna redan dör?

Artikeltaggar

BlommorGomorronHus och hemTrädgård